Soğanlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket oda sıcaklığında tereyağ (250 gram)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
- 2 adet soğan + (3 yemek kaşığı tozşeker ile kavurulacak)
- 5-5,5 bardak un
Soğanlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanı rondodan geçirip 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavurmaya başlayın.
- Üzerine 3 yemek kaşığı tozşeker ekleyip karamelize olana kadar kavurmaya devam edin.
- Altını kapatıp soğuması için bir kenara alın.
- Ceviz ve soğan hariç tüm materyalleri bir kabın içerisine alıp yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
- Soğan ve cevizi de ekleyip tekrar yoğurun.
- Fındıktan biraz büyük olacak kadar hamurdan kesim koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 175 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Pişince soğuyana kadar tepside tutun.Soğuyunca servis yapabilirsiniz.
Soğanlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı