Soğanlı Pastırmalı Yumurta Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 3 -4adet yumurta
- Bir ölçü pastırma
- Şeker
- Tuz
- Karabiber
- Tereyağ
Soğanlı Pastırmalı Yumurta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İki dolu kaşık tereyağ tavada eritilir.
- Yarım halka doğranan soğanlar eklenir.
- İki çay kaşığı kadar şeker ilave edip vaktiniz varsa az ateşte aheste aheste soğanlar pişirilir.
- Soğanlar suyunu salıp pembeleşince pastırma ek edilir.
- Pastırmalar kavrulunca tava ocaktan alınıp göz göz açılan boşluklara yumurta kırılır.
- Tuz ve karabiber eklenip (tuz ölçüsüne dikkat pastırma da tuzlu bunu göz önünde bulundurun)
- Tavanın kapağını kapatılıp yumurtalar pişince servis edilir.