Soğanlı Sulu Ekmek Banmalı (Haşlama Kuşbaşı) Tanımı İçin Materyaller
- 700 gram kuşbaşı
- 2 adet büyük kuru soğan
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı reyhan
Soğanlı Sulu Ekmek Banmalı (Haşlama Kuşbaşı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuşbaşı etimizi düdüklü tencereye alıp üzerine 2. 5 su bardağı kaynar su koyup 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Etler pişerken öbür sürece geçelim. Soğanları ay formunda doğruyoruz.
- Sarımsakları ikiye bölüyoruz tencereye koyup kavuruyoruz.
- Pişen etleri kavurduğumuz soğanların üzerine suyuyla birlikte koyup tekrar hepsini kaynamaya bırakalım kısık ateşte.
- Özleşen soğanlı et yemeğinin en son baharatlarını ve tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz afiyet olsun.