Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soğanlı Susamlı Salçalı Ekmek

Soğanlı Susamlı Salçalı Ekmek
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
soganli-susamli-salcali-ekmek.jpg

Soğanlı Susamlı Salçalı Ekmek Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 600 gr)
Üzerine soğanlı harç için;
  • 4 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (tatlı ve acı karışık)
  • Tuz
  • Pul biber
  • Bol susam

Soğanlı Susamlı Salçalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel hamurumuzu yapalım.Bunun için;Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeyi ekleyip karıştıralım.
  2. Yavaş yavaş un ekleyip yumuşak kıvamlı poğaça hamuru üzere yoğuralım.
  3. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamurumuz mayalanırken soğanlı harcımızı hazırlıyoruz.
  5. Bunun için;Kuru soğanları robottan çekip uygun bir tavaya alalım.
  6. Üzerine sıvı yağ ekleyip soğanları kavuralım.
  7. Kavrulan soğanların üzerine salçaları ekleyip biraz daha kavuralım.
  8. Ocağın altını kapatıp üzerine tuz, pul biber ve susam ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  9. Daha sonra mayalanan hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsimize alalım.
  10. Elimizi yağa batırarak tepsimizin büyüklüğüne nazaran hamuru eşit formda yayalım.
  11. Üzerine soğan harcını sürüp 15 dk tepsi mayası yapıp 200 derece fırında pişirelim.Afiyet olsun ????????
Soğanlı Susamlı Salçalı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt