Soğanlı Yumurta Kapama Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates yahut 1 küçük konserve doğranmış domates
- Karabiber, kekik, kırmızı toz biber, pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Sıvıyağ
- Tuz
Soğanlı Yumurta Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtayı haşlayın, kabuklarını soyup ikiye bölün.
- Soğanı piyazlık doğrayın.
- Kırmızı biberi ve domatesi küp küp doğrayın.
- Yağı koyduğunuz tavada birinci evvel soğanları kavurun.
- Soğanlar ölmeye yakın, kırmızı biberi, en son domatesi koyun, baharatını ve tuzu ekleyip sosu güzelce pişirin.
- Pişen sosun üzerine yumurtaları kapatın.
- Üstüne maydanoz ya da kasar peyniri serpip, ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatın.
- Yaklaşık 1 dakika bu halde pişirin.
- Soğumadan servis edin.Afiyet olsun ????.