Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Yozgat Adabı Katıklaş) Tanımı İçin Gereçler
- 1, su bardağı buğday (Yarma)
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kurufasulye
- 3 su bardağı yoğurt ( 1 su bardağı süzme yoğurt olursa daha hoş olur)
- Yaklaşık 5-6 su bardağı soğuk su kıvamına nazaran azaltıp yahut çoğaltabilirsiniz.
- Taze nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Yozgat Yolu Katıklaş) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Akşamdan buğdayı, nohutu ve kurufasulyeyi birebir kab içerisinde ıslatalım.
- Sabaha kadar şişen baklagilleri güzelce yıkadıktan sonra düdüklüye koyup ocağa alalım.
- Düdüklünün buharı çıkınca düdüğünü kapatıp altını kıstıktan sonra 30 dk pişirelim.
- 30 dk sonunda düdüklüyü ocaktan alıp havasını çıkardıktan sonra kapağını açıp bakalım üçü de güzelce pişmişse süzdürüp yıkıyalım. Şayet biri canlı kaldıysa düdüklüyü tekrar ocağa koyup 5_10 dk daha pişirebilirsiniz.
- Süzdürdükten sonra buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakalım.
- Şimdide ayranı hazırlıyalım. Yoğurt ve ayranı çırpıcıyla güzelce çırptıktan sonra evvel tuz sonrada buğday, nohut ve fasulye karışımını ekleyip karıştıralım.
- Kıvamını istediğiniz yoğunlukta yapabilirsiniz.
- Üzerine taze kıyılmış nane serperek servise hazır.
Afiyet olsun.