Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Yozgat Usulü Katıklaş)

Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Yozgat Usulü Katıklaş)
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
soguk-ayran-asi-corbasi-yozgat-usulu-katiklas.jpg

Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Yozgat Adabı Katıklaş) Tanımı İçin Gereçler

  • 1, su bardağı buğday (Yarma)
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kurufasulye
  • 3 su bardağı yoğurt ( 1 su bardağı süzme yoğurt olursa daha hoş olur)
  • Yaklaşık 5-6 su bardağı soğuk su kıvamına nazaran azaltıp yahut çoğaltabilirsiniz.
  • Taze nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Yozgat Yolu Katıklaş) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Akşamdan buğdayı, nohutu ve kurufasulyeyi birebir kab içerisinde ıslatalım.
  2. Sabaha kadar şişen baklagilleri güzelce yıkadıktan sonra düdüklüye koyup ocağa alalım.
  3. Düdüklünün buharı çıkınca düdüğünü kapatıp altını kıstıktan sonra 30 dk pişirelim.
  4. 30 dk sonunda düdüklüyü ocaktan alıp havasını çıkardıktan sonra kapağını açıp bakalım üçü de güzelce pişmişse süzdürüp yıkıyalım. Şayet biri canlı kaldıysa düdüklüyü tekrar ocağa koyup 5_10 dk daha pişirebilirsiniz.
  5. Süzdürdükten sonra buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakalım.
  6. Şimdide ayranı hazırlıyalım. Yoğurt ve ayranı çırpıcıyla güzelce çırptıktan sonra evvel tuz sonrada buğday, nohut ve fasulye karışımını ekleyip karıştıralım.
  7. Kıvamını istediğiniz yoğunlukta yapabilirsiniz.
  8. Üzerine taze kıyılmış nane serperek servise hazır.
    Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt