Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı buğday
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı nohut
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1,5 su bardağı soğuk su
- Tuz
- Nane
- Kırmızı toz biber
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 gece evvelce buğday ve nohutları farklı başka kaplara koyup ıslatıyoruz.
- Sonraki gün nohut ve buğdayı başka tencerelerde yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz.
- Bir kabın içinde yoğurt, su ve tuzu karıştırıp buğday ve nohutları ekliyoruz.
- Üzerine nane ve kırmızı toz biber serpiştiriyoruz.
- İsteğe nazaran içine buz ekliyoruz.