Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soğuk Baklava (%100 tutan tarif )

Soğuk Baklava (%100 tutan tarif )

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
soguk-baklava--100-tutan-tarif.jpg

Soğuk Baklava (%100 tutan tarif ) Tarifi İçin Malzemeler

• 1 paket baklavalık yufka
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Ceviz (Arasına ne koymak isterseniz)
Şerbeti için;
  • 1 litre + 1 bardak süt
  • 3 su bardağı şeker (Ben ölçüyü yarı yarıya kattım damak tadınıza göre şeker miktarını artırabilirsiniz)
Üzerine serpmek için;
  • Kakao
  • Çikolata

Soğuk Baklava (%100 tutan tarif ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle margarin ve sıvı yağı tavaya alıp eritelim. Eriyen karışımı fırın tepsisinin tabanına sürelim.
  2. Baklavalık yufkayı tek tek açıp her katına tek fırçalık yağ karışımından sürelim (Her yerine karışımdan sürülmesine gerek yok her katına tek fırçayla yağdan alıp rastgele sürelim ki zaten kalan karışımı üzerine dökeceğiz)
  3. Yufkaların yarısından azı bittiğinde arasına ceviz veya ne serpmek istiyorsak onu serpip işlemi son yufka kalasıya kadar devam edelim.
  4. İstediğimiz şekilde dilimleyip kalan yağ karışımının tamamını üzerine dökelim. Alt üst ayarda 180 derece de üzerleri ve altı kızarana kadar pişirelim (3 farklı fırında yaptım hepsinde de çok güzel oldu)
  5. Şerbeti için; tencereye sütü ve şekeri alıp, şeker eriyinceye kadar ocakta karıştıralım. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
  6. Fırından çıkan tatlıya şerbeti dökelim ve 10 dk dinlenmeye bırakalım (Şerbetini çekmesi için ve üzerinin kakaosunu alması için kakaosunun hemen serpilmesi gerekiyor)
  7. Kakaoyu tatlının her yerine gelecek şekilde eleyerek serpelim. Üzerine isteğe göre çikolata rendeleyip servis edelim. Defalarca yaptım herkes tarafından çok beğenildi ve hafif bir tatlı olduğu söylenildi isterseniz siz şeker ölçüsünü artırabilirsiniz. Şimdiden herkesin ellerine sağlık afiyet olsun ????.
Soğuk Baklava (%100 tutan tarif ) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt