bilgisayarci
FD Üye
Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gr baklavalık yufka
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz
- 1 litre süt (5 su bardağı süt)
- 4 su bardağı şeker (az tatlı sevenler 3 su bardağı kullansın bizede biraz tatlı geldi)
- 1 yemek kaşığı kako
- 100 gr sütlü çikolata
Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetimizi hazırlayalım.
- Tabi şerbet derken kaynamayacak bir tencereye sütü şekeri ilave edelim karıştıralım kaynanaya başlayınca altını kısıp 1 dakika kaynasın ocağı kapatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım.
- Yağımızı ertelim sıvı yağı ek edelim.
- Kullanacağımız tepsimizi yağlayalım yufkamızı serelim.
- İki yufkada bir yağladım ben.
- Orta katına gelince cevizi koyalım.
- Tekrar birebir süreci yapalım yufka bitinceye kadar. Benim ki 40 kat oldu. Yarısı 20 kat tepsiye nazaran kestim biraz yandan çıkanlar oldu onunla birlikte 40 kat oldu.
- Kalan yağı üzerine sürelim.
- Ve kare formunda keselim, baklavamızı 180 derecede ısınmış fırında alt üst ayarda pişirelim. Yeterlice kızarana kadar pişirelim, tatilimiz fırından çıkarıp.
- Biraz sıcaklığı çıksın soğuk şerbeti dökelim biraz baklavamız dinlendikten sonra kakaoyu eleyelim sonra rendelediğimiz çikolatayı üzerine serpelim.
Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı