Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı)

Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gr baklavalık yufka
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz
Şerbeti için;
  • 1 litre süt (5 su bardağı süt)
  • 4 su bardağı şeker (az tatlı sevenler 3 su bardağı kullansın bizede biraz tatlı geldi)
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı kako
  • 100 gr sütlü çikolata

Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbetimizi hazırlayalım.
  2. Tabi şerbet derken kaynamayacak bir tencereye sütü şekeri ilave edelim karıştıralım kaynanaya başlayınca altını kısıp 1 dakika kaynasın ocağı kapatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  3. Yağımızı ertelim sıvı yağı ek edelim.
  4. Kullanacağımız tepsimizi yağlayalım yufkamızı serelim.
  5. İki yufkada bir yağladım ben.
  6. Orta katına gelince cevizi koyalım.
  7. Tekrar birebir süreci yapalım yufka bitinceye kadar. Benim ki 40 kat oldu. Yarısı 20 kat tepsiye nazaran kestim biraz yandan çıkanlar oldu onunla birlikte 40 kat oldu.
  8. Kalan yağı üzerine sürelim.
  9. Ve kare formunda keselim, baklavamızı 180 derecede ısınmış fırında alt üst ayarda pişirelim. Yeterlice kızarana kadar pişirelim, tatilimiz fırından çıkarıp.
  10. Biraz sıcaklığı çıksın soğuk şerbeti dökelim biraz baklavamız dinlendikten sonra kakaoyu eleyelim sonra rendelediğimiz çikolatayı üzerine serpelim.
Afiyet olsun. ????

Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız) Tanımı İçin Materyaller 1 paket baklava yufkası250 gr tereyağı1 çay bardağı sıvı yağCeviz içi Üzeri için; KakaoPudra şekeriBitter çikolata Şerbeti için; 5 su bardağı süt3 su bardağı şeker Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka200 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1,5 su bardağı dövülmüş ceviz yahut antep fıstığı Şerbeti için; 2 su bardağı şeker1,5 su bardağı su3,5 su bardağı süt1 paket vanilya Üzeri için; 2 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı pudra şekeri1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Soğuk Baklava Tanımı İçin Gereçler 1 paket baklavalık yufka250 gram margarin1 çay bardağı sıvı yağ Ortası için; Kâfi ölçüde fındık Şerbeti için; 4 su bardağı süt1 paket sıvı krema1 paket krem şanti1 paket vanilyaYarım su bardağı şeker Üzerine; 2 yemek kaşığı nesquik Soğuk Baklava Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Soğuk Baklava (Kuru Baklavadan) Tanımı İçin Materyaller 500 gram kuru baklava Şerbeti İçin 2 bardak şeker1 bardak su2 bardak soğuk süt Üzeri İçin 1 tatlı kaşığı kakao1 tatlı kaşığı süt tozu Süslemek İçin İsteğe bağlı 40 gram çikolata Üzeri İçin 1 tatlı kaşığı Antep fıstığı Soğuk Baklava (Kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Soğuk Baklava Tanımı İçin Gereçler 40 adet baklava yufkası250 gram tereyağı3 su bardağı ceviz, fındık karışımı iri kıyım Şerbeti için; 3 su bardağı toz şeker3 su bardağı süt1 su bardağı su Üzeri için; 2 çorba kaşığı kakao1 tatlı kaşığı toz şanti ya da 3 yemek kaşığı toz nesguik1 paket vanilya100...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt