Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız)

Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız)
0
40

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
soguk-baklava-orijinalinden-farksiz.jpg

Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket baklava yufkası
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Ceviz içi
Üzeri için;
  • Kakao
  • Pudra şekeri
  • Bitter çikolata
Şerbeti için;
  • 5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı şeker

Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak şerbetimizi yapıyoruz beş su bardağı süt ile üç su bardağı şekeri karıştırıyoruz.
  2. Akabinde ocağa alıp kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Tereyağı ve sıvı yağı eritip kenara alıyoruz.
  4. Baklavamıza geçiyoruz;Yufkaları tepsi boyutunda kesiyoruz.
  5. Erittiğimiz yağ ile tepsiyi bir fırça yardımıyla yağlıyoruz.
  6. Akabinde 3 yufka koyuyoruz ve tekrar yağlıyoruz bu halde 15. Yufkaya kadar geliyoruz 15. Yufkada üzerine ceviz içini düz olacak bir formda döşüyoruz.
  7. Akabinde tekrar 15 kat olacak formda üçer üçer yufkaları koyup ortalarını yağlıyoruz.
  8. Son kata geldiğimizde baklavamızı kare dilimler olacak halde kesiyoruz kalan yağı üzerine gezdirip evvelce ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Fırından aldığımız baklavayı soğuyana kadar bekliyoruz.
  10. Soğuduktan sonra üzerine soğuttuğumuz şerbetimizi döküyoruz gözünüze fazla gelebilir lakin sonradan çekecektir şerbeti.
  11. Bir gece buz dolabında bekletiyoruz sonraki gün bir kaşık kakao ve bir kaşık pudra şekerini karıştırıyoruz.
  12. Baklavamızın üzerine minik bir süzgeç yardımıyla eliyoruz akabinde bitter çikolatamızı rendeleyip üzerine döküyoruz. Servise hazır afiyet olsun.
Püf noktası: baklavada şerbetde soğuk olacak yoksa olmaz. Şerbeti buzdolabında soğutmanızı öneririm ben her seferinde o denli yapıyorum.

Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt