
Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket baklava yufkası
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Ceviz içi
- Kakao
- Pudra şekeri
- Bitter çikolata
- 5 su bardağı süt
- 3 su bardağı şeker
Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbetimizi yapıyoruz beş su bardağı süt ile üç su bardağı şekeri karıştırıyoruz.
- Akabinde ocağa alıp kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tereyağı ve sıvı yağı eritip kenara alıyoruz.
- Baklavamıza geçiyoruz;Yufkaları tepsi boyutunda kesiyoruz.
- Erittiğimiz yağ ile tepsiyi bir fırça yardımıyla yağlıyoruz.
- Akabinde 3 yufka koyuyoruz ve tekrar yağlıyoruz bu halde 15. Yufkaya kadar geliyoruz 15. Yufkada üzerine ceviz içini düz olacak bir formda döşüyoruz.
- Akabinde tekrar 15 kat olacak formda üçer üçer yufkaları koyup ortalarını yağlıyoruz.
- Son kata geldiğimizde baklavamızı kare dilimler olacak halde kesiyoruz kalan yağı üzerine gezdirip evvelce ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından aldığımız baklavayı soğuyana kadar bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine soğuttuğumuz şerbetimizi döküyoruz gözünüze fazla gelebilir lakin sonradan çekecektir şerbeti.
- Bir gece buz dolabında bekletiyoruz sonraki gün bir kaşık kakao ve bir kaşık pudra şekerini karıştırıyoruz.
- Baklavamızın üzerine minik bir süzgeç yardımıyla eliyoruz akabinde bitter çikolatamızı rendeleyip üzerine döküyoruz. Servise hazır afiyet olsun.
Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı