Soğuk Baklava Tarifim (Yediğiniz Bütün Tatlıları Unuttun) İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1 litre süt
- 3,5 bardak şeker
- 1 vanilya
- 800 gramlık paket baklavalık yufka
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı antep fıstığı
- 1 paket çikolata
- 2s u bardağı iri çekilmiş ceviz
- Fıstık tozu
Soğuk Baklava Tarifim (Yediğiniz Bütün Tatlıları Unuttun) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce süt şekeri ocağa alıyoruz kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişiriyoruz, kapatıyoruz. Altına 1 paket vanilya ekliyoruz iyice soğuması için bekliyoruz.
- Bir taraftan da sana yağına eritiyoruz, yufka paketimizi açıp soğumuş margarin içerisine yağı da ekliyoruz sıvı olan tepsinin altına fırça ile yağ sürüyoruz.
- Paketin yarısını her iki yufkada bir yağlayıp üst üste diziyoruz sonra cevizi serpiştirin.
- Diğer kalan yufkaları da aynı işlemi uygulayarak son olarak kesiyoruz, kalan yağı da fırça yardımı ile eşit bir şekilde üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca sıcağı 2 dakika geçtikten sonra buz gibi olan şerbeti eşit bir şekilde dökelim.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri ve kakao karıştırıp, eşit şeklinde kapanacak şekilde üzerine küçük bir elek yardımı ile yayalım.
- Bitter çikolatayı rendeleyip aralarına dökelim buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra servis edebiliriz.