Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğuk Baklava

Soğuk Baklava
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
soguk-baklava.jpg

Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket 500 gram baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Kaymağı için :
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı irmik
Ortasına :
  • 1 su bardağı ceviz
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Şerbeti için :
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Soğuk Baklava Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle şerbet hazırlanır soğumaya bırakılır.
  2. Şerbet için 1 su bardağı su ve şeker bir taşa kaynatılır, altı kapatılır süt ve vanilya konularak soğumaya bırakılır.
  3. Kaymağı hazırlanır, iki gereç pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  4. Tereyağı eritilip üzerindeki köpük alınıp sıvı yağ dökülür.
  5. Baklavalık yufka büyük uzunluk yuvarlak borcam konularak kesilir.
  6. Her 3 katta bir yağlanır fırça yardımı ile sürülür.
  7. 12. Yufkada yağlamadan kaymak sürülür ve üzerine ceviz dökülür.
  8. Tekrar her üç yaprakta yağlama yapılarak tatlı tamamlanır.
  9. Kalan tereyağı karışımı kare dilimlenen tatlının üzerine sürülür.
  10. 170 derece de 35 dk yaklaşık fırınınıza nazaran değişebilir bu formda pişirilir.
  11. Şerbet soğuk tatlı ise sıcak olacak formda şerbeti dökülür .
  12. 15 dakika sonra kakaolu karışım üzerine serpilir dilediğiniz halde süslenir.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt