
Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket 500 gram baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Soğuk Baklava Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbet hazırlanır soğumaya bırakılır.
- Şerbet için 1 su bardağı su ve şeker bir taşa kaynatılır, altı kapatılır süt ve vanilya konularak soğumaya bırakılır.
- Kaymağı hazırlanır, iki gereç pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Tereyağı eritilip üzerindeki köpük alınıp sıvı yağ dökülür.
- Baklavalık yufka büyük uzunluk yuvarlak borcam konularak kesilir.
- Her 3 katta bir yağlanır fırça yardımı ile sürülür.
- 12. Yufkada yağlamadan kaymak sürülür ve üzerine ceviz dökülür.
- Tekrar her üç yaprakta yağlama yapılarak tatlı tamamlanır.
- Kalan tereyağı karışımı kare dilimlenen tatlının üzerine sürülür.
- 170 derece de 35 dk yaklaşık fırınınıza nazaran değişebilir bu formda pişirilir.
- Şerbet soğuk tatlı ise sıcak olacak formda şerbeti dökülür .
- 15 dakika sonra kakaolu karışım üzerine serpilir dilediğiniz halde süslenir.