Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 litre süt
- 3.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket bitter çikolata
Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti için bir litre sütü 3 buçuk su bardağı şeker ile kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, kaynamaya başlayınca içine pudra şekerini ekleyip kapatın soğumaya bırakın şerbet soğuk olacak.
- Tereyağıni veya margarini eritin içine su bardağı sıvı yağ ekleyin sıcak olmasin.
- Yufkaların yarısı altta yarısı üstte olmak üzere iki eşit parçaya ayırın.
- Tepsiyi yağlayın ilk başta daha sonra 2 yufka serin yağlayan yine iki yufka serin her 2-3 yufka da bir fırça ile yağlayın.
- Orta katı geldiğinizde içine cevizi serpin ve kalan yufkaları da aralarına fırça ile yağ sürerek yufkaları bitirin.
- Kalan yağı üzerine dökün ve kesin önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
- Baklavaniz piştikten sonra 7-8 dakika bekleyin ilk sıcağı çıksın daha sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
- 2-3 saat baklavanın soğumasını bekleyin en son pudra şekeri ile kakaoyu karıştırın baklavanın üzerine bir süzgeç yardımıyla serpiştirin,.
- Bitter çikolatayı da baklavanın üzerine rendeleyin bir iki saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır afiyetle yiyin.