Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 paket tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Beyaz çikolata 1 paket
- Antep fıstığı yada ceviz
- 1 paket sıvı kremşanti (Yoksa evdeki kremşantilerden ekleyin)
- 1 litre süt
- 3 bardak toz şeker
- Kakao tozu
- Sütlü çikolata
Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım kaynama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz sonra sıvı kremşantiyi ekleyelim şerbet ılık olacak.
- Tepsiyi yağlayıp yufkayı tepsiye dizip 3 kat olacak şekilde 3 katı yağlayalım böyle 3 er 3er devam edelim yufkanın yarısına gelene kadar yarıya gelince fıstık yada ceviz eleyip tekrar aynı şekilde 3 er 3 er yağlayıp bitene kadar devam edelim.
- Sonra kesip üzerine erittiğimiz yağdan döküp 150 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Sonra fırında alıp soğumaya bırakalım soğuyunca ılık şerbeti dökelim şerbet kendini çekince üzerine kakao karışımı döküp ertesi gün afiyetle yiyelim ????.