![soguk-baklava-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/24/soguk-baklava-1.jpg)
Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (800 gr) kral marka kullandım
- 175 gram tereyağ yada margarin
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- Antep fıstığı (Cevizde olur)
- 1 litre süt
- 2.5 su bardağı şeker
- Kakao
- Rendelenmiş çikolata
- Toz antep fıstığı
Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şekeri, sütü karıştırıp kaynatalım. Kaynamaya başlayınca orta ateşte 10-15 dakika kaynatın, bir kenara alıp soğutalım. Mutlaka soğuk olsun şerbet.
- Tereyağını eritelim, üzerindeki köpüğü alalım, sıvı yağı da ekleyip karıştıralım, yufkaları tepsiye göre keselim yufkaları temiz bir örtüde bekletelim kurumasın.
- Tepsiyi yağlayalım, her iki katta bir yağlayalım 30 kata gelince antep fıstığını serpelim. Kestiğimiz yufkalarıda aralara ekleyelim, tekrar 2 kat yağlayarak devam edelim.
- En üstü yağlamadan keselim kalan yağı da üstüne gezdirelim, 160 derece fırında pişirelim fırından aldıktan sonra 5 dakika ilk sıcaklığını çıkmasını bekleyelim.
- Soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim tatlımızı süsleyip 1 gece buzdolabında dinlendirin video için ınstagram sayfama bakabilirsiniz profilimde var sayfam. Afiyet olsun
.