Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğuk Baklava

Soğuk Baklava
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
soguk-baklava.jpg

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram baklavalık yufka
  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Ara kat için;
  • İri çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
  • 1 litre+2 bardak süt
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri karıştırılarak üzerine serpilecek

Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Sütü ve şekeri tencereye alalım ve kaynamaya başlayınca orta ateşte 15 dakika kaynatalım 1 paket vanilya ekleyip soğumaya bırakalım.
  2. Tereyağını eritelim erirken üzerinde oluşan köpüğü alalım biraz bekleyelim. Bir çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
  3. Yufkaları tepsinin boyuna göre keselim.
  4. Tepsinin tabanını yağlayalım iki kat yufka serelim yağlayalım 2 kat yufka serelim.
  5. Tepsinin boyutuna göre kestiğimiz yufkaları da araya serelim ziyan olmasın. Her iki katta yağlayalım. 24 kat bu şekilde yapalım.
  6. 24. Kattan sonra ara katı için iri çekilmiş ceviz ekleyelim ve yayalım.
  7. Üzerine yine aynı şekilde her 2 katta yağlayarak yufkaları tamamlayalım.
  8. Son katı yağlamayalım. Dilimleyelim.
  9. Üzerine kalan tereyağı her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecede alt üst ayarda kızarsan kadar pişirelim.
  11. Tatlımız pişince biraz ılık hale gelmesini bekleyelim ve soğuk şerbeti dökelim. Dolaba kaldıralım.
  12. Yarım saat kadar dinlendikten sonra kakao ve pudra şekerini karıştırıp üzerine eleyelim.
  13. Çikolatayı dolaba koyalım rendelemeden önce kolay rendelenmesi için.
  14. Rendelenmiş çikolatayı her tarafına yayalım.
  15. Ben bir gece dolapta dinlendirdim. Ama 3 4 saat dinlenmesi de yeterli olur. Afiyet olsun.
Soğuk Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,790Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt