Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soğuk Baklava

Soğuk Baklava

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
soguk-baklava-2.jpg

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

• 800 gram baklavalık yufka (42 veya 44 adet)
  • Bir kase ceviz veya fıstık
  • 200 gram eritilmiş tereyağı(üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alınız)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
Şerbeti için;
  • 1 paket krema
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle baklavamız için kare, yuvarlak veya dikdörtgen borcama göre baklavalar kesilir. Ben büyük dikdörtgen kullandım.
  2. Yufkalar kurumasın diye üstüne örtü serelim.
  3. Sonra tereyağını küçük bir tencerede eritip, ocağı kapatıp, köpüklerini alıyoruz.  Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip, karıştırıyoruz.
  4. Ardından iç harcı için ceviz veya fıstık hazırlıyoruz. Ben ceviz kullandım. Şerbetimizi hazırlayalım.
  5. Şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırıyoruz, eriyene kadar. 1-2 dk kaynatıp ocak kapatılır.
  6. Krema ve sütü ekleyip iyice karıştırıyoruz.  Sonra şerbetimiz hazır kenarda beklesin.
  7. Daha sonra yufkalar teker teker borcama alınır her kata tereyağlı sıvı yağlı karışımdan sürülür. 20. veya 22. kata gelindiğinde cevizli iç harcından koyuyoruz.
  8. Ardından kalan 20 yufkayı da teker teker araları yağlanarak üzerine koyuyoruz. Tüm katlar yağlandıktan sonra en son kalan yağı üzerine döküyoruz.
  9. 170-180 derece ayarladığımız fırına baklavamızı alıyoruz. 15 dakika sonra fırının derecesi 150 dereceye düşürülür. Çünkü üzeri yanmasın yufkalar kabarsın. İyice kabarana kadar pişirilir. Her fırının pişirme süresi farklı olabilir kontrollü pişirelim.
  10. Baklavamız piştikten sonra fırından çıkarılır. İlk sıcaklığı gittikten sonra soğuk sütlü şerbeti döküyoruz. Buzdolabında dinlendikten sonra üzerine kakaolu toz karışımdan döküyoruz. Afiyet olsun ????
Soğuk Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt