Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğuk Baklava

Soğuk Baklava

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
soguk-baklava.jpg

Soğuk Baklava Tanımı İçin Gereçler

  • 800 gram baklavalık yufka
  • ️ 250 gram tereyağı
  • ️ Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin;
  • ️ 4 su bardağı süt
  • ️ 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • ️ 3 su bardağı şeker
İçi İçin;
  • ️ 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Fındık yahut antep fıstığı
Üzeri İçin;
  • ️ Kakao
  • ️ Rendelenmiş çikolata
  • Toz antep fıstığı

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şerbeti için süt, krema ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtıyoruz, pişirmiyoruz! Soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.
  2. Tepsimizin altına erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz, iki yufka serip tekrar yağlıyoruz.
  3. Yufkanın yarısını bu biçimde tepsiye diziyoruz, akabinde baklavamızın orta gerecini yerleştirelim.
  4. Cevizi yerleştirdikten sonra öteki yufkalarımızı üst üste, ortalarına yağ dökerek (2 yufkada bir yağlıyoruz) tıpkı formda yufka bitene kadar devam edelim.
  5. En üstü tekrar yağlayıp dilediğimiz halde kesiyoruz.
  6. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  7. Fırından çıkan baklavamızın birinci sıcaklığı çıkınca buz üzere şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
  8. 2 saat dinlendirdikten sonra üzerine kakao serpiyoruz, rendelenmiş çikolata ve antep fıstığı ile süslüyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt