teknolojiuzmani
FD Üye
Soğuk Baklava Tanımı İçin Gereçler
- 800 gram baklavalık yufka
- ️ 250 gram tereyağı
- ️ Yarım su bardağı sıvı yağ
- ️ 4 su bardağı süt
- ️ 1 paket sıvı krema (200 ml)
- ️ 3 su bardağı şeker
- ️ 2 su bardağı dövülmüş ceviz
- Fındık yahut antep fıstığı
- ️ Kakao
- ️ Rendelenmiş çikolata
- Toz antep fıstığı
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için süt, krema ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtıyoruz, pişirmiyoruz! Soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.
- Tepsimizin altına erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz, iki yufka serip tekrar yağlıyoruz.
- Yufkanın yarısını bu biçimde tepsiye diziyoruz, akabinde baklavamızın orta gerecini yerleştirelim.
- Cevizi yerleştirdikten sonra öteki yufkalarımızı üst üste, ortalarına yağ dökerek (2 yufkada bir yağlıyoruz) tıpkı formda yufka bitene kadar devam edelim.
- En üstü tekrar yağlayıp dilediğimiz halde kesiyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkan baklavamızın birinci sıcaklığı çıkınca buz üzere şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
- 2 saat dinlendirdikten sonra üzerine kakao serpiyoruz, rendelenmiş çikolata ve antep fıstığı ile süslüyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.