Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soğuk Baklava

Soğuk Baklava
0
42

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
soguk-baklava.jpg

Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 150 gram ceviz içi
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1-1,5 yemek kaşığı süt tozu
  • Rendelenmiş sütlü çikolata

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şeker ve su kaynatılır. Kısık ateşte 10-15 dk daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
  2. Tereyağı eritilir ve sıvı yağ eklenir.
  3. Yufkalar tepsiye tek tek ortasına yağ sürülerek dizilir.
  4. Paketin yarısını bu halde yaptıktan sonra kırılmış ceviz ortaya yayılır. Birebir sürece devam edilir.
  5. Dilimlenip evvelce ısıtılmış fırında 180°c de kızarana kadar pişirilir.
  6. Piştikten sonra şerbete süt eklenip üzerinde gezdirilir.
  7. Son olarak kakao ve süt tozu karıştırılıp baklavanın üstüne serpilir.
  8. Çikolata da rendelenip serpilir ve servis edilir.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt