Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket baklavalık yufka
- 150 gram ceviz içi
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1-1,5 yemek kaşığı süt tozu
- Rendelenmiş sütlü çikolata
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ve su kaynatılır. Kısık ateşte 10-15 dk daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Tereyağı eritilir ve sıvı yağ eklenir.
- Yufkalar tepsiye tek tek ortasına yağ sürülerek dizilir.
- Paketin yarısını bu halde yaptıktan sonra kırılmış ceviz ortaya yayılır. Birebir sürece devam edilir.
- Dilimlenip evvelce ısıtılmış fırında 180°c de kızarana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra şerbete süt eklenip üzerinde gezdirilir.
- Son olarak kakao ve süt tozu karıştırılıp baklavanın üstüne serpilir.
- Çikolata da rendelenip serpilir ve servis edilir.