
Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 250 gram tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz fındık antep fıstığı istediğiniz kullanabilirsiniz
- 2,5 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket vanilya
- Kakao
- Sütlü çikolata (rendelenmiş)
Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti hazırlayın tencere içine şeker, su, süt, sıvı krema koyarak karıştırın kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 10 dakika daha kaynatın vanilya ekleyip karıştırın ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
- Tereyağını eritin ocaktan alıp sıvı yağ katıp karıştırın ılındıktan sonra baklava yufkalarını borcam büyüklüğünde kesilir, alt katta yağ sürün.
- 3 katta yağ sürün hepsini bu şekilde yapalım yufkaları 20 katta ceviz serpin. Tekrar 3 kat şekilde yağlayarak 20 kat daha yufka serin en son kalan yağ ile baklavanın üzerini yağlayın ve baklavayı dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Tatlı ılıdığında üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve çekmesini bekleyin şerbet çekince üzerine süzgeçte kakao ve çikolata katıp antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
- 1 gün dolapta bekletin sonra dilimleyip afiyetle tüketiyoruz????????????????????????????????????????????????????.