Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soğuk Baklava

Soğuk Baklava
0
23

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz yahut antep fıstığı
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket sütlü çikolata

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağını eritip üzerindeki köpükleri alıyoruz ve sıvı yağı içine ekliyoruz. Yufkamızı paketten çıkarıp yapacağımız tepsiyi kalıp üzere kullanarak yufkalarımızı tepsi büyüklüğünde kesiyoruz.
  2. Yufkaları bu etaptan sonra bir bez ortasına sarıyoruz ve tek tek alarak süreçleri yapıyoruz, zira baklava yufkaları çok çabuk kuruyan bir yapıdadır.
  3. Tepsimizi yağlayıp tek kat yufkamızı seriyoruz ve fırça yardımıyla yavaşça yağlıyoruz. Ben her katı çok az az yağladım siz isterseniz iki kata bir yağlayabilirsiniz.
  4. Yufkanın kesilen kısımlarından kalan parçalarıda orta katlara kullanıyoruz. Yufkalarımızın yarısını kullandıktan sonra dövülmüş ceviz yahut antep fıstığı serpiyoruz. Yeniden üzerine kalan yufkalarımızı yağlayarak seriyoruz.
  5. En üst katı da yağlayıp baklavamızı dilimliyoruz. Kalan yağıda üzerine gezdiriyoruz. 170-180 derecede ağır ağır güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Baklava pişerken şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için şeker ve suyu tencereye koyup, ocağa alıp şeker eriyene kadar ortada karıştırıyoruz.
  7. Kaynayınca birkaç dakika sonra sütü ve vanilyayı ekleyip altını kapatıyoruz. Baklava pişene kadar şerbeti güzelce soğumuş oluyor.
  8. Baklava nar üzere kızardıktan sonra fırından çıkarıp birinci sıcağı çıktıktan sonra şerbetini üzerine gezdiriyoruz. Ilıyınca buzdolabına kaldırıp düzgünce soğumasını bekliyoruz.
  9. Son olarak pudra şekerini ve kakaoyu karıştırıp üzerine eleyerek serpiyoruz ve çikolatayıda ince formda rendeleyip üzerine serpiyoruz.
  10. Dilerseniz antep fıstığı ile de süsleyebilirsiniz. Yeniden birkaç saat dinlendikten sonra servis ediyoruz. Enfesss lezzetli soğuk baklavamız hazır. Afiyetler olsun.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt