Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğuk Baklava

Soğuk Baklava
0
82

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka ( 44 adet )
  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz yahut yeşil fıstık
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için;
  • Toz fıstık

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbet için bir tencereye şeker ve su alınır. 5 dk kadar kaynatılır.
  2. Altını kapattıktan sonra süt ve vanilya eklenir. Şerbet soğumaya bırakılır.
  3. Tereyağı eritilir. Üstündeki köpüğü alınır ve sıvı yağ eklenir.
  4. Borcamın alt kısmına iki üç adet yufka serilir ve yağlanır.
  5. Kenarlardan çıkan yufkalar iki üç kat serdikçe ortalara serip yağlanır.
  6. Yufkaların yarısını he üç katta bir yağlayarak birinci katı tamamladıktan sonra ortasına ceviz serpiştirilir.
  7. Tekrar iki üç katta bir yağ sürülerek üst katıda tıpkı şekilde tamamlanır.
  8. Kalan yağı eşit şekilde üzerine gezdirerek dökülür ve 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.Ağır ve içini çekerek pişmeli.
  9. Tatlımız piştikten sonra fırından çıkartılır.
  10. İlk sıcağı çıkınca soğuk şerbetimiz üzerine gezdirilerek dökülür.
  11. 1 saate bütün şerbeti çekecektir.
  12. Üzeri için kakao ve pudra şekerini karıştırıp elek ile serpiştirelim.
  13. Daha sonra çikolatayı üzerine rendenin en küçük yeri ile rendeleyip dilimlerin üzerini toz fıstıkla süsleyelim.
  14. 4-5 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebiliriz.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Perde Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 10 adet baklavalık yufkaYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı irmik1 adet vanilya Şerbeti İçin 4 su bardağı su3 su bardağı toz şeker1 dilim limon Sosu İçin 2 adet yumurtaYarım su bardağı toz şeker1 su bardağı sıvı yağ1 adet kabartma tozu1 bardak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Tahinli Çıtır Baklava Tanımı İçin Gereçler 1 Dikdörtgen Borcam İçin Baklavalık hazır yufka1 kase tahin İç Harcı İçin CevizFındıkAntep fıstığı büsbütün size kalmış250 gram margarin Şerbeti İçin 4 su bardağı şeker3.5 su bardağı su1 dilim limon Tahinli Çıtır Baklava Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 500 gram tepsi için: Yarım kilo yaş kadayıf250 gram ceviz+1 çorba kaşığı şeker200 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ Şerbet için: 3’5 su bardağı şeker4 su bardağı su2 dilim limon suyuÖnemli????????kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynasın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Midye Baklava Tanımı (Videolu) İçin Materyaller 2 adet yumurta1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 yemek kaşığı sirke1 çimdik tuz1 adet maden suyu1 paket kabartma tozu2-3 damla limon suyuAldığı kadar un Baklavaları Yağlamak İçin 1 paket margarin1 su bardağı sıvı yağ Şerbeti İçin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Kolay Şöbiyet Tanımı İçin Gereçler 12 adet baklavalık yufka125 gram tereyağıAntep fıstığı ️️️️️İç Materyali İçin️️ 1,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı irmik2 adet vanilya Şerbeti İçin 3 su bardağı su2 su bardağı şekerBirkaç damla limon Kolay Şöbiyet Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
858,480Konular
981,427Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt