Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soğuk Baklava

Soğuk Baklava
0
101

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için
  • Ceviz ve antepfıstığı (ben fındık da kullandım)
Şerbeti için
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker + 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket sıvı krema
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 yemek kaşığı süt tozu
  • 1 paket sütlü çikolata

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tereyağını uygun bir tencerede eritiyoruz. (eriyen yağın köpükleri almayı unutmayalım).
  2. Tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatıp 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
  3. Baklavalık yufkaları paketinden çıkarıp kullanacağımız kalıba nazaran kesip nemli bir bezle sarıyoruz.
  4. Kalıbımızın içini tereyağı ile bir fırça yardımıyla yağlıyoruz.
  5. İlk yufkayı yerleştirip üzerini yağlıyoruz. Bu süreci 20 kat yufka için yapmaya devam edeceğiz.
  6. 20 kat koyduktan sonra ortasına ceviz, fındık ve antepfıstığı koyuyoruz.
  7. Geriye kalan 20 adet yufkayı da tıpkı biçimde her katta yağlayıp üst üste koyuyoruz.
  8. En son katı koyduktan sonra baklavayı kesiyoruz.
  9. Ve kalan yağı üzerine döküp fırına atıyoruz. Ben 160 derece fırında 1 saat pişirdim. Fırınınıza nazaran farklılık gösterebilir.
  10. Baklava pişerken şerbeti hazırlamaya geçelim.Uygun bir tencereye şeker ve suyu alıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
  11. Birkaç dakika kaynatıp altını kapatıyoruz. Sütü ve kremayı ek edip biraz daha karıştırıyoruz. (tatlı soğuk, şerbet sıcak olursa daha hoş olacaktır. Ben şerbeti bir gün sonra hazırlayıp döktüm).
  12. Şerbeti tatlımıza yavaş ve dikkatlice döküyoruz.
  13. Servis etmeye yakın bir kase içerisinde kakao ve süt tozunu karıştırıp, süzgeç yardımıyla tatlının üzerine döküyoruz.
  14. Ben sütlü çikolata rendeleyip süslemek için kullandım. Şimdiden afiyet olsun ????.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler 800 gram baklavalık yufka (42 veya 44 adet)Bir kase ceviz veya fıstık200 gram eritilmiş tereyağı(üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alınız)Yarım çay bardağı sıvı yağ Üzeri için; 2 yemek kaşığı tepeleme kakao1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri Şerbeti için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Soğuk Baklava Tanımı İçin Gereçler 800 gram baklavalık yufka️ 250 gram tereyağı️ Yarım su bardağı sıvı yağ Şerbeti İçin; ️ 4 su bardağı süt️ 1 paket sıvı krema (200 ml)️ 3 su bardağı şeker İçi İçin; ️ 2 su bardağı dövülmüş cevizFındık yahut antep fıstığı Üzeri İçin; ️ Kakao️ Rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız) Tanımı İçin Materyaller 1 paket baklava yufkası250 gr tereyağı1 çay bardağı sıvı yağCeviz içi Üzeri için; KakaoPudra şekeriBitter çikolata Şerbeti için; 5 su bardağı süt3 su bardağı şeker Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Soğuk Sütlü Baklava Tanımı İçin Gereçler 30 -35 adet baklavalık hazır yufka1 paket margarin (tamamen tereyağı da yapabilirisiniz)Yarım çay bardağı sıvı yağ İçi için; Ceviz yada fındık Şerbeti için 1 kg süt1 su bardağı su3 su bardağı şeker Üzeri için; 1 paket tablet çikolata(80 gr)3-4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka200 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1,5 su bardağı dövülmüş ceviz yahut antep fıstığı Şerbeti için; 2 su bardağı şeker1,5 su bardağı su3,5 su bardağı süt1 paket vanilya Üzeri için; 2 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı pudra şekeri1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt