Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Ceviz ve antepfıstığı (ben fındık da kullandım)
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker + 2 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1,5 yemek kaşığı süt tozu
- 1 paket sütlü çikolata
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağını uygun bir tencerede eritiyoruz. (eriyen yağın köpükleri almayı unutmayalım).
- Tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatıp 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
- Baklavalık yufkaları paketinden çıkarıp kullanacağımız kalıba nazaran kesip nemli bir bezle sarıyoruz.
- Kalıbımızın içini tereyağı ile bir fırça yardımıyla yağlıyoruz.
- İlk yufkayı yerleştirip üzerini yağlıyoruz. Bu süreci 20 kat yufka için yapmaya devam edeceğiz.
- 20 kat koyduktan sonra ortasına ceviz, fındık ve antepfıstığı koyuyoruz.
- Geriye kalan 20 adet yufkayı da tıpkı biçimde her katta yağlayıp üst üste koyuyoruz.
- En son katı koyduktan sonra baklavayı kesiyoruz.
- Ve kalan yağı üzerine döküp fırına atıyoruz. Ben 160 derece fırında 1 saat pişirdim. Fırınınıza nazaran farklılık gösterebilir.
- Baklava pişerken şerbeti hazırlamaya geçelim.Uygun bir tencereye şeker ve suyu alıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Birkaç dakika kaynatıp altını kapatıyoruz. Sütü ve kremayı ek edip biraz daha karıştırıyoruz. (tatlı soğuk, şerbet sıcak olursa daha hoş olacaktır. Ben şerbeti bir gün sonra hazırlayıp döktüm).
- Şerbeti tatlımıza yavaş ve dikkatlice döküyoruz.
- Servis etmeye yakın bir kase içerisinde kakao ve süt tozunu karıştırıp, süzgeç yardımıyla tatlının üzerine döküyoruz.
- Ben sütlü çikolata rendeleyip süslemek için kullandım. Şimdiden afiyet olsun ????.