Soğuk Çay Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre su
- 2 adet her biri cevizden biraz küçük taze zencefil
- 2 limon
- 1 çubuk tarçın
- 2 tatlı kaşığı kuru papatya çayı
- 2 tatlı kaşığı kuru yeşil çay
- 2-3 adet çilek
- 2-3 adet dilimlenmiş limon
- 3-4 kısım nane yaprağı
- Buz
Soğuk Çay Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Metabolizmayı hızlandıran, yağ yakan buz üzere çay için tencereye aldığımız suya rendelenmiş zencefil, dilimlenen limon ve çubuk tarçın eklenir. Kaynayınca 10 dakika mühlet tutulur.
- Daha sonra ocaktan alınır ve kuru papatya çayı ve yeşil çay ek edilir, karıştırılır. 5 dakika müddet tuttuktan sonra süzülür ve sürahiye alınır.
- Soğuyan içecek servis edilirken kesilmiş çilek ve limon dilimleri, nane yaprakları ve buz küpleri kullanılır .
- Tercihen şeker eklenmiyor ancak şekersiz olmaz diyenler için 1/2 su bardağı şeker, içecek sıcakken eklenebilir. Afiyet olsun.