Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğuk Çorba

Soğuk Çorba
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
soguk-corba.jpg

Soğuk Çorba Tanımı İçin Materyaller


Sıcak yaz günlerı̇nde serı̇nleten sağlıklı bı̇r lezzet
  • 2 su bardağı aşurelik buğday (dinkel yahut doğal tercih edebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir demet dereotu
  • 1 su bardağı haşlanmış konserve nohut (şart değil iki türlü de denedim olsa da güzel olmasa da)
  • 500 gram süzme yoğurt
  • 1 yahut 2 su bardağı olağan yoğurt

Soğuk Çorba Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Akşamdan aşurelik buğdayı güzelce yıkayalım içerisine su doldurup ortada o suyu değiştirerek hafif yumuşamasını sağlayalım.
  2. Sabah süzgece alıp güzelce son sefer yıkayalım. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su doldurup tuz atalım yumuşak olana kadar pişirelim. (ı̇sterseniz düdüklü tencerede daha çabuk haşlayabilirsiniz✌.
  3. Haşlanmış olan buğdayı süzgeçten geçirip kenara alalım suyu güzelce süzülsün ve soğusun (suyunu atmayıp çorbalarınızda kullanabilirsiniz) şayet buğday suyunu tam çektiyse ki bazen olabiliyor o vakit yalnızca soğumasını bekleyelim.
  4. Süzme yoğurt ile olağan yoğurdu karıştırıp tuz atalım ve içerisine dereotunu da doğrayalım.
  5. Karıştırma kabına aldığımız buğdayın üzerine yoğurdu ekleyip karıştıralım. Soğuk bir o kadar da sağlıklı içinizi ferahlatacak çorba yenmeye hazır. Denemek isteyenlere afiyet olsun dileklerimle ????.
 
858,496Konular
982,349Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt