Soğuk Pasta (Dondurma Tadında) Tarifi İcin Malzemeler
*2 paket krem şanti
*2 su bardağı soğuk sut
*1 paket petibor biskuvi (Kucuk parcalara kırın)
*1 2 adet muz
*1 tatlı kaşığı kakao
*45 yemek kaşığı damla cikolata
*1 cay bardağı orta dovulmuş fındık ya da ceviz
Soğuk Pasta (Dondurma Tadında) Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar,
Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum Sizlere yapması kolay bir Tarif vermek istiyorum
Hem serinletici hem lezzetli İftar sonrası herkesin severek yiyeceği soğuk Pasta
1
*İlk once 1 paket petibor biskuviyi eliniz ile kucuk parcalara bolun
*Daha sonra 2 paket krem şanti tozunu derin bir kaba koyun
*Uzerine 2 su bardağı sut dokup, koyu bir kıvam alana kadar mikser ile cırpın
*Şimdi kucuk doğradığımız muz parcalarını, damla cikolatayı, kakao ve cevizleride icine katıp iyice karıştırın
*Hazırladığınız parfe karışımını kalıbın ( silikon kalıp kullandım) icine dokup, kaşık ile hafifce bastırarak, duzeltin
*Uzerini de strec film ya da buzdolabı poşeti ile ortup, buzlukta 45 saat kadar bekletin
Hazırladığınız parfeyi servis yapmadan 1015 dk once buzluktan cıkartın biraz cozulsun Afiyet olsun!
Not:Uzeri icin Kakao tozu, muz ve damla cikolata kullandım
Silikon Baton kalıp kullandım, donduktan sonra kolayca cıkıyor
*2 paket krem şanti
*2 su bardağı soğuk sut
*1 paket petibor biskuvi (Kucuk parcalara kırın)
*1 2 adet muz
*1 tatlı kaşığı kakao
*45 yemek kaşığı damla cikolata
*1 cay bardağı orta dovulmuş fındık ya da ceviz
Soğuk Pasta (Dondurma Tadında) Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar,
Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum Sizlere yapması kolay bir Tarif vermek istiyorum
Hem serinletici hem lezzetli İftar sonrası herkesin severek yiyeceği soğuk Pasta
1
*İlk once 1 paket petibor biskuviyi eliniz ile kucuk parcalara bolun
*Daha sonra 2 paket krem şanti tozunu derin bir kaba koyun
*Uzerine 2 su bardağı sut dokup, koyu bir kıvam alana kadar mikser ile cırpın
*Şimdi kucuk doğradığımız muz parcalarını, damla cikolatayı, kakao ve cevizleride icine katıp iyice karıştırın
*Hazırladığınız parfe karışımını kalıbın ( silikon kalıp kullandım) icine dokup, kaşık ile hafifce bastırarak, duzeltin
*Uzerini de strec film ya da buzdolabı poşeti ile ortup, buzlukta 45 saat kadar bekletin
Hazırladığınız parfeyi servis yapmadan 1015 dk once buzluktan cıkartın biraz cozulsun Afiyet olsun!
Not:Uzeri icin Kakao tozu, muz ve damla cikolata kullandım
Silikon Baton kalıp kullandım, donduktan sonra kolayca cıkıyor