
Soğuk Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik ( 45 gram )
- 3 yemek kaşığı şeker ( 60 gram )
- 3 yemek kaşığı buğday unu ( 75 gram )
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ( 20 gram )
- 3 yemek kaşığı süt ( 20 gram )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı süt ( 300 ml )
- 1 çay bardağı şeker ( 100 ml )
Soğuk Şerbetli Tatlı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtalarımı bir kaba aldım.
- Üstüne şekeri ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım akabinde kalan gereçlerimizi ekleyip çırpalım.
- Yağladığımız borcama koyup evvelce ısıtılmış 180 derce fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Şerbeti içinde evvel soğuk olan sütümüzü bir kaba koyalım sonra şekerimizi ekleyip karıştıralım.
- Birinci sıcaklığı çıkan kekimizin üzerinde gezdirelim.