Soğuk Sutlu Tatlı Tarifleri
Muzlu Biskuvili Crem Ole
Malzemeler
1 paket cikolatalı crem ole
1012 adet bebe biskuvisi
1 adet muz
Sut (soğuk)
Yapılışı
Crem oleyi ambalajında belirtildiği gibi hazırlayın
Bebe biskuvilerini 34 parcaya bolup sut ile ıslatıp kupların dibine paylaştırınMuzu kucuk kucuk dilimleyip yarısını biskuvilerin uzerine koyunCrem oleyi kupların yarısına gelecek kadar koyup,araya bir miktar daha muz koyun ve kalan crem oleyi kuplara paylaştırınHindistan ceviziyle susleyip servis yapın
Sutlu Keşkul Tarifi
Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinc unu
1 corba kaşığı nişasta
4 su bardağı sut
Bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
2 corba kaşığı hindistancevizi
Suslemek icin
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı
Yapılışı
On hazırlık olarak bademleri sıcak suda 23 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dovun 1 kahve fincanı pirinc ununu ve 1 corba kaşığı nişastayı cok az sut ile ezip, topaksız hale getirin Sutu tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın Sıcak sutun bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin uzerine dokup bekletin Kaynayan sute, ezilmiş pirinc unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Sut koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sutu ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkulun uzeri goz goz olana dek surekli karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkulu ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile susleyip servis yapabilirsiniz
Kuplarda Soğuk Tatlı
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
8090 gr tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı sut
1 tatlı kaşığı Nescafe (Tek kullanımlık 3'u birarada kahveler de olabilir)
1 su bardağı sut (Nescafe icin)
6 adet kedi dili biskuvi ya da petibor biskuvi
imagessoguksutlutatlilar5ad3d4fdb983c
Yapılışı
Nescafe ve sutu karıştırın Karışıma biskuvileri batırıp kupların icine yerleştirinTencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip unun rengi değişene kadar kavurun Daha sonra sutu ve şekeri ekleyip, karışrırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirinOcağın altını kapatıp mikserle 56 dakika cırpın ve muhallebiyi kuplara paylaştırınUzerini cikolata rendesi ve cevizle susleyip servis yapın
Soğuk Pasta
Malzemeler
2 su bardağı soğuk sut
2 paket toz krem şanti
400 gram bebe biskuvisi
1 cay bardağı antepfıstığı
1 cay bardağı damla cikolata
1 cay bardağı meyve kurusu
Hazır cikolata sos
Yapılışı
Sut ve krem şantiyi bir tencereye alıp, mikserin once duşuk, sonra yuksek devriyle koyulaşıncaya kadar cırpın Uzerine iri parcalar halinde kırdığınız bebe biskuvisini ilave edin Daha sonra dovulmuş antepfıstığı, damla cikolata ve meyve kurusunu ekleyip, butun malzemeyi karıştırın Hazırladığınız karışımı strec filmle kaplanmış dikdortgen bir kek kalıbına dokun Derin dondurucuda 23 saat bekletin Donduktan sonra ters cevirerek servis tabağına cıkarın Uzerine cikolata sos gezdirin ve dilimleyerek servis yapın
Muzlu Biskuvili Crem Ole
Malzemeler
1 paket cikolatalı crem ole
1012 adet bebe biskuvisi
1 adet muz
Sut (soğuk)
Yapılışı
Crem oleyi ambalajında belirtildiği gibi hazırlayın
Bebe biskuvilerini 34 parcaya bolup sut ile ıslatıp kupların dibine paylaştırınMuzu kucuk kucuk dilimleyip yarısını biskuvilerin uzerine koyunCrem oleyi kupların yarısına gelecek kadar koyup,araya bir miktar daha muz koyun ve kalan crem oleyi kuplara paylaştırınHindistan ceviziyle susleyip servis yapın
Sutlu Keşkul Tarifi
Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinc unu
1 corba kaşığı nişasta
4 su bardağı sut
Bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
2 corba kaşığı hindistancevizi
Suslemek icin
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı
Yapılışı
On hazırlık olarak bademleri sıcak suda 23 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dovun 1 kahve fincanı pirinc ununu ve 1 corba kaşığı nişastayı cok az sut ile ezip, topaksız hale getirin Sutu tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın Sıcak sutun bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin uzerine dokup bekletin Kaynayan sute, ezilmiş pirinc unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Sut koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sutu ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkulun uzeri goz goz olana dek surekli karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkulu ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile susleyip servis yapabilirsiniz
Kuplarda Soğuk Tatlı
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
8090 gr tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı sut
1 tatlı kaşığı Nescafe (Tek kullanımlık 3'u birarada kahveler de olabilir)
1 su bardağı sut (Nescafe icin)
6 adet kedi dili biskuvi ya da petibor biskuvi
imagessoguksutlutatlilar5ad3d4fdb983c
Yapılışı
Nescafe ve sutu karıştırın Karışıma biskuvileri batırıp kupların icine yerleştirinTencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip unun rengi değişene kadar kavurun Daha sonra sutu ve şekeri ekleyip, karışrırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirinOcağın altını kapatıp mikserle 56 dakika cırpın ve muhallebiyi kuplara paylaştırınUzerini cikolata rendesi ve cevizle susleyip servis yapın
Soğuk Pasta
Malzemeler
2 su bardağı soğuk sut
2 paket toz krem şanti
400 gram bebe biskuvisi
1 cay bardağı antepfıstığı
1 cay bardağı damla cikolata
1 cay bardağı meyve kurusu
Hazır cikolata sos
Yapılışı
Sut ve krem şantiyi bir tencereye alıp, mikserin once duşuk, sonra yuksek devriyle koyulaşıncaya kadar cırpın Uzerine iri parcalar halinde kırdığınız bebe biskuvisini ilave edin Daha sonra dovulmuş antepfıstığı, damla cikolata ve meyve kurusunu ekleyip, butun malzemeyi karıştırın Hazırladığınız karışımı strec filmle kaplanmış dikdortgen bir kek kalıbına dokun Derin dondurucuda 23 saat bekletin Donduktan sonra ters cevirerek servis tabağına cıkarın Uzerine cikolata sos gezdirin ve dilimleyerek servis yapın