Söğürmeli Köfte (Harika Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
Köftesi İçin;
- 300 gram dana orta yağlı kıyma
- 1 tane soğan
- 1 tane yumurta
- 1 küçük demet maydanoz
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 fiske karbonat
- Tuz
- 3 tane patlıcan
- 3 tane kapya biber
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Söğürmeli Köfte (Harika Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftesi için soğan ve maydanozu rondodan geçirelim.
- Tüm köfte gereçlerini yoğuralım. Buzdolabında 2 saat dinlendirelim ve şekillendirelim.
- Patlıcan, kapya biber ve sarımsağı fırına koyup közleyelim.
- Közlenen zerzevatları doğrayalım.
- Tavamıza zeytinyağını koyalım.
- Zerzevatları tavaya ekleyelim ve tuz atalım.
- Biraz kavurup altını kapatalım.
- Köfteleri yağda ya da ızgara tavasında pişirelim.
- Tereyağını tavada eritelim biraz rengi dönünce altını kapatalım
- Servis ederken tabağın altına söğüşü üzerine köfteyi koyalım.
- Erittiğimiz tereyağını üzerine gezdirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun .