Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Söğürtme Kebabı

Söğürtme Kebabı
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sogurtme-kebabi.jpg

Söğürtme Kebabı Tanımı İçin Materyaller


Köfte için
  • 500 gram kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 2 sarımsak rendesi
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon, pulbiber
Alt kısmı için
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kol yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı, tuz, pulbiber
Üzerine
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Söğürtme Kebabı Tanımı Yapılışı

  1. Köfteyi hazırlamak içim bütün materyalleri karıştırıp, yoğurup, biçim verilir ve en az bir saat dinlendirilir.
  2. Köfteler buzdolabında dinlenirken patlıcan ve biberler evvelden 220 derecede ısıtılmış fırında közlenir. Fırından alınan biber ve patlıcanları bir poşete koyalım soğuyana kadar o formda kalsın ki soymak kolay olsun.
  3. Bir kaba küçük küçük doğranmış patlıcan, biber alınıp üzerine ince ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanoz, rendelenmiş sarımsak eklenir.
  4. Daha sonra tuz, karabiber, nar ekşisi ve zeytin yağı da eklendikten sonra düzgünce harmanlanıp servis tabağına alınır.
  5. Fırın tepsisine dinlendirdiğimiz köftelerin ardı ve önü bir fırça ile yağlandıktan sonra dizilir ve 220 derecede yaklaşık 20 dk pişirilir.
  6. Daha sonra servis tabağında ki patlıcanlı karışımın üzerine dizilir.
  7. Son olarak da tereyağı bir tava da köpürene kadar eritilir ve yemeğin üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt