
Söğürtme Kebabı Tanımı İçin Materyaller
Köfte için
- 500 gram kıyma
- 1 soğan rendesi
- 2 sarımsak rendesi
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, kekik, kimyon, pulbiber
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kırmızı biber
- 1 diş sarımsak
- 2 kol yeşil soğan
- 1 tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Zeytinyağı, tuz, pulbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Söğürtme Kebabı Tanımı Yapılışı
- Köfteyi hazırlamak içim bütün materyalleri karıştırıp, yoğurup, biçim verilir ve en az bir saat dinlendirilir.
- Köfteler buzdolabında dinlenirken patlıcan ve biberler evvelden 220 derecede ısıtılmış fırında közlenir. Fırından alınan biber ve patlıcanları bir poşete koyalım soğuyana kadar o formda kalsın ki soymak kolay olsun.
- Bir kaba küçük küçük doğranmış patlıcan, biber alınıp üzerine ince ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanoz, rendelenmiş sarımsak eklenir.
- Daha sonra tuz, karabiber, nar ekşisi ve zeytin yağı da eklendikten sonra düzgünce harmanlanıp servis tabağına alınır.
- Fırın tepsisine dinlendirdiğimiz köftelerin ardı ve önü bir fırça ile yağlandıktan sonra dizilir ve 220 derecede yaklaşık 20 dk pişirilir.
- Daha sonra servis tabağında ki patlıcanlı karışımın üzerine dizilir.
- Son olarak da tereyağı bir tava da köpürene kadar eritilir ve yemeğin üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.