Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sokak Şambalisi

Sokak Şambalisi

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sokak-sambalisi.jpg

Sokak Şambalisi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg irmik
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için ;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Dileyenler şerbet miktarını 1’er su bardağı artırabilir
Süslemek için ;
  • Tuzsuz fıstık
  • Ekstra ,  1 küçük kase daha irmik

Sokak Şambalisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz su ve şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca limonu ilave edip 20 dakika kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. İrmik, su ve şekeri karıştırma kabına alıp 15-20 dakika kadar mikserle çırpıyoruz.
  4. Burada amaç şekerin erimesi. Karbonat ve kabartma tozunu da ekleyip bir 5 dakika kadar daha çırpıyoruz.
  5. Pişireceğimiz kalıba hiç yağ sürmeden 3-4 yemek kaşığı kadar irmik serpiyoruz.
  6. Hazırladığımız harcı döküp üstünü düzlüyoruz. Masaya iki üç kez hızlıca bırakırsanız tam oturur.
  7. Üstüne de 3-4 yemek kaşığı irmik serpip bir bıçakla yapmak istediğimiz büyüklükteki dilimlerin izlerini yapıyoruz. Derine inmiyoruz kesinlikle.
  8. Fıstıkları da yerleştirip 200 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirip fırından çıkarıp yaptığımız izlerden dilimleri tam olarak kesiyoruz ve geri fırına koyuyoruz.
  9. Böylede 15 dakika kadar pişirip ( iyice kızartın şerbeti dökünce rengi açılır çünkü) fırından alıyoruz ve soğuk şerbeti her yerine gezdiriyoruz.
  10. En az 5 saat mümkünse 1 gece dinlendirip servis yapabilirsiniz. Kullandığım tepsi 27×27 boyutunda bir kare tepsi. Orta boy borcam kullanılabilir.Şambalı de genel olarak sadece karbonat kullanılır ama ben sevmiyorum karbonat tadını.
O yüzden karbonatı az kullanıp kabartma tozu da ilave ettim. Dileyen sadece 1 çay kaşığı karbonat kullanabilir. Siz nasıl isterseniz.

Kullanılacak irmiğin 2 numara irmik olması gerekiyor ama ben bulamadığım için marketlerde satılan 3 numara diye bildiğim irmikten kullandım.

Bir çok tarifte yoğurt yada süt ve vanilya kullanılıyor ama o şekilde yoğurt tatlısı gibi oluyor. Yaptığım da tadanların da fikri bu yönde oldu hep. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ⚜️.

Sokak Şambalisi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt