bilgisayarci
FD Üye

Sokak Şambalisi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 500 gram irmik (bardak ölçüsü ile 3 su bardağına denk geliyor)
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Çay kaşığının ucu ile karbonat
- 30 gram kadar yer fıstığı
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Sokak Şambalisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetimizi hazırlıyoruz 3 su bardağı şekeri, 3 su bardağı suyu, bir kaç damla limon suyu ile tenceremize alıp kısık ateşte 15 dakika kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için 1/2 su bardağı şekeri 1/2 su bardağı suyu on dakika kadar çırpıyoruz. Şeker eriyince üç su bardağı irmik kabartma tozu karbonat vanilyayı ekleyip, beş dakika kadar daha çırpıyoruz hamur akışkan bir hamur oluyor.
- Tepsinin tabanına hiç bir şey sürmeden biraz irmik serpiyoruz ve hamuru tepsiye yayıyoruz tepsiyi bir kaç defa masaya vuruyoruz, elimizle üstünü düzeltiyoruz.
- Dilimler gibi yüzeysel çiziyoruz, fıstıkları çiziklerin aralarına diziyoruz ısıtılmış 250 derece fırında ön pişirme yapıyoruz. 20 dakika sonra çıkarıp çizmiş olduğumuz yerden derinlemesine dilimliyoruz.
Sokak Şambalisi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı