Sömelek Köfte (Kahramanmaraş Yöresinin) Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay kaşığı tuz
- Arzuya bağlı baharat
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
Sömelek Köfte (Kahramanmaraş Yöresinin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce bulgurumuzun üzerine bir bardak kaynar su koyup yarım saat kadar kabarmasını bekliyoruz.
- Kabaran bulgurun üzerine bir yumurta kırıp beş dakika kadar yoğuruyoruz.
- Yumuşayan bulgur harcımızı öbür materyallerini koyup tekrar on dakika kadar yoğuruyoruz.
- Elimizi ıslatıp bulgur harcımızdan küçük kesimler alıp parmak büyüklüğünde ve uzunluğunda köfteler yapıyoruz.
- Tencereye su koyuyoruz.
- Kaynayınca köfteleri koyup on dakika kadar haşlıyoruz.
- Pişen köfteleri servis tabağına alıyoruz.
- Sosun üretimi; Tereyağını eritiyoruz azıcık sıvı yağ da ekliyoruz.
- Salça, domates sosu ,baharat ve suyu ekleyip bir dakika kadar kaynatıyoruz.
- Köftelerin üzerine koyup harmanlıyoruz.
- Yoğurda sarımsağı ve tuzu koyup köftenin ister ortasına ister her yerine döküp afiyetle tüketiyoruz.
Sömelek Köfte (Kahramanmaraş Yöresinin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı