bilgisayarci
FD Üye

Somon Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram somon balığı
- 400 gram ıspanak
- 300 gram krema
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 100 gram kaşar rendesi
- 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
- Bir kaç tane çeri domates
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Somon balığının derisini ayırıp atın bütünse porsiyonluk kesin.
- Balıkların önüne arkasına tuz karabiber dökün.
- Tavayı ısıtın bir yemek kaşığı tereyağı eritin balıkları tavada önlü arkalı güzel yüksek ısıda kızartın sonra başka bir tabağa balıkları alın.
- Aynı tavada yağınız çok yanmadıysa aynı yağı kullanın ama çok karardıysa tavayı silip yeni tereyağ ekleyip eritin.
- Yıkanmış ıspanakları azar azar tavaya koyup karıştırarak pişirin sonra domates ve ince doğranmış sarımsakları ekleyin.
- 2 dakika kavurup 300 gram kremayı dökün ocağı kısın.
- Kaynayınca krema peynirleri ekleyip karıştırın hemen balıkları tavaya alın.
- 10 dakika kısık ateşte pişirin.
- Kontrollü olun arada ıspanakları kaşıkla karıştırın yanmasınlar.
Somon Tarifi Fotoğraflı Yapılışı