Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Somun Ekmekte Tavuk Döner, Ekmek Arası Tavuk Döner (Klasik Döner)

Somun Ekmekte Tavuk Döner, Ekmek Arası Tavuk Döner (Klasik Döner)
0
122

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
somun-ekmekte-tavuk-doner-ekmek-arasi-tavuk-doner-klasik-doner.jpg

Somun Ekmekte Tavuk Döner, Ekmek Ortası Tavuk Döner (Klasik Döner) Tanımı İçin Materyaller


Marine için gereçler;
  • 300-400 gram kemiksiz but eti ( göğüs de olur lakin but eti daha lezzetli olur, ben 3 tane tavuk sarma kullandım)
  • 1 soğan suyu
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığına yakın yoğurt
  • 1 çay kaşığı salça (biber ,domates salçası, karışık olabilir ikisi toplam 1 çay kaşığı olacak)
  • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Tuz(ben 1 silme çay kaşığı kullandım)
  • Pişirmek için yağ
Salata için gereçler;
  • 1 orta uzunluk soğan( incecik doğranmış)
  • 4-5 kanat marul (ince kıyılmış)
  • Domates(ince doğranmış)
  • Maydanoz(ince doğranmış)
  • Tuz
  • Ketçap
  • Mayonez

Somun Ekmekte Tavuk Döner, Ekmek Ortası Tavuk Döner (Klasik Döner) Tanımı Yapılışı

  1. Tavuk hariç bütün materyaller derin kaba alınır uygunca çırpılır tavuk eklenir, sos tavuğa düzgünce yedirilir dolapta 1-2 saat bekletilir( vaktiniz varsa 1 gece bekletin daha lezzetli olur).
  2. Dinlenen soslu tavuk çıkartılır tezgaha streç sinema fotoğraftaki üzere 3-4 kat serilir, tavuklar üst üste koyulur, rulo yapılır buzlukta 6-7 saat dondurulur.
  3. Dondurucudan çıkartılan tavuklar 15-20 dakika kadar bekletilir.
  4. Ne çok ince olacak ne çok kalın olacak, olağan kalınlıkta doğranır.
  5. Kızgın tavada yağ ile kızartılır. (dağılmadan pişmesi için altı kızarmadan çevirmeyin).
  6. Ekmeğin ortasına sırayla salata gereçleri, çok az tuz, tavuk, ketçap, mayonez koyulur.
  7. İsteğe nazaran servis edilir. Afiyetle????.
Denediğiniz tanımların fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın????.

Not: ben göğüs eti kullanmadım ancak tavuk göğüs kullanacaksanız soslamadan evvel fotoğrafta gösterdiğim hallerde inceltin.

Göğüs eti kullanacaksanız marine için yağ ölçüsünü iki katına çıkartın.

Marine sürecinden sonra tavukları tekrar dondurduğumuz için sağlıklı olması açısından marketten tavuğu aldığım gün buzluğa atmadan marine ediyorum. Dolapta dinlendirdikten sonra buzluğa atıyorum. Buzlukta en az 6-7 saat durmalı. Daha fazla durursa da dert olmaz.

Kuyruk yağınız varsa döner daha da lezzetli olur.

Bu ölçülerden 4 porsiyon döner çıktı.
 

Similar threads

Evde Tavuk Döner Tarifi İçin Malzemeler Marinesi için ; 2 adet tavuk tava (Göğüs eti ile de yapabilirsiniz)1 büyük dis sarımsak1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı köri1 tatlı kaşığı toz biberYarım çay kaşığı karabiber 2.3 yemek kaşığı zeytinyağı Sos için ; 1 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Tavuk Döner Tanımı İçin Materyaller 2 adet tavuk göğüs4 adet kemiksiz tavuk budu Marine sosu için 1 adet kuru soğanın suyu2 diş sarımsak rendesi1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı kekikYarım tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Konutta Pratik Tavuk Döner Tanımı İçin Gereçler 1 kg kemiksiz tavuk eti (göğüs ve but karışık kullandım)1 adet soğan suyu1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağ3 diş sarımsak1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı köriTavuğu kızartmak için 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Konutta Tavuk Döner Lokantalardakini Aratmayan Tanım Tanımı İçin Materyaller 3 adet tavuk budu (Yani tavuğun kalça kısmı) göğsüde olabiliyor ben göğüsün den yaptım Marinesi İçin 2 yemek kaşığı yoğurtYarım adet küçük soğan1 diş sarımsak2 yemek kaşığı sıvı yağ2 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Evde Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler Tavuk+marinasyon için; 400 gram tavuk (2 adet göğüs kısmı)1 yemek kaşığı dolusu toz biber1 tatlı kaşığı tuz1 fiske karabiber1 çay bardağı sütYarım çay bardağı sıvı yağ Garnitür için; 3-4 adet turşu salatalık1 adet domates1 adet soğan6 adet lavaş Sos için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt