Son Zamanların Trendi Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 250 gram tereyağı
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- İyi çekilmiş antep fıstığı ya da iri çekilmiş ceviz ya da fındık
- 2 yemek kaşığı kakao
- 50 gram bitter yada sütlü çikolata rendesi
Son Zamanların Trendi Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tatlıyı yapmaya başlamadan önce şerbeti ocağa koymakla başlayalım.
- Bir tencere içerisine süt su ve şekeri alalım ve ocağı açalım.
- Bir süre kaynadıktan sonra altını kapatalım ve bir kenara alalım.
- Bir tava yardımı ile tereyağını eritelim. Çok küçük bir kısmı ile baklava yapacağımız tepsiyi ya da borcamı yağlayalım.
- Baklavalık yufkaları borcam boyutunda keselim.
- Kullanacağınız borcam 30 cm’lik olabilir.
- Yufkaları iki eşit parçaya ayıralım ve alt katı için bir yarısını üst katı için diğer yarısını kullanalım.
- Her bir katı bir fırça yardımı ile yağlayalım.
- Baklava katlarının arasına çok kalın olmayacak şekilde kenar parçaları da koyabilirsiniz.
- Her katı yağlamayı unutmadan tüm katları yağlayarak yufkaları üst üste dizelim.
- Ardından baklavanın içerisine koyacağımız malzemeyi serpiştirelim. Antep fıstıklarını serpiştirirken her yere özellikle köşelerine de dağılmasına dikkat edelim.
- Arasına malzemeyi yerleştirdikten sonra da baklavanın üst katını da araları yağlanacak şekilde dizelim.
- Son olarak baklavamızın üst katını da yağlayalım ve göze hoş gelmeyen kısımlarını düzeltelim. .
- Baklavanızı istediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz. Ancak kare şekilde dilimlemek daha faydalı olacaktır.
- Önceden ısıtılmış 180c’lik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırın tipine göre ortalama 1 saat ile 1 saat 15 dakika arasında pişmektedir.
- Baklavalar piştikten sonra ilk sıcağının çıkması için 5-10 dakika beklenmelidir. .
- Şerbet verme işlemi sıcak baklavaya soğuk şerbet şeklinde olmalıdır. .
- Tatlı şerbetlendikten sonra şerbeti çekmesi ve soğuması için ilk olarak oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletilmelidir. .
- Baklava yeterince soğuduktan sonra üzeri için, elek yardımı ile üzerine kakao ve ince rendelenmiş çikolataları gezdirelim.
- Bu aşamada isterseniz süt tozu ile karıştırdığınız kakaoyu kullanabilir ya da iyice toz haline getirdiğiniz çikolatayı kullanabilirsiniz. .
- Servis ederken üzerine çekilmiş antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.