
Sonbahar Keki Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı fındık
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 vanilya
Sonbahar Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel yumurta ve şeker çırpılır, yumurtanın rengi açılınca süt, sıvı yağ eklenir,fındık,tarçın 1 su bardağı un farklı bir yerde karıştırılıp hazır edilir ki fındık tabana çökmesin.
- En son tüm gereçler de eklenip çırpılır.
- Yağlanmış kalıba dökülüp evvelce ısıtılmış 175 dereceli fırında evvel alt ısıda sonra üst ısıda pişirilir.
- Pişen kek ıslak havlu üzerinde soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kek servis yapacağımız tabağa aksi çevrilir.
- Kreması için vanilya hariç kuru gereçler tencereye alınır,sütü azar azar eklenerek bir yandan karıştırılır.
- Orta ateşte daima karıştırarak pişirilir.
- Altı kapatılıp vanilya eklenir.
- Soğuyan kekin ortasına dökülür oda sıcaklığında soğumaya bırakılır,buzdolabında dinlendirilip servis edilir.