Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sonbahar Keki

Sonbahar Keki
0
25

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
sonbahar-keki.jpg

Sonbahar Keki Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı fındık
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tarçın
Kreması için
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 vanilya

Sonbahar Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel yumurta ve şeker çırpılır, yumurtanın rengi açılınca süt, sıvı yağ eklenir,fındık,tarçın 1 su bardağı un farklı bir yerde karıştırılıp hazır edilir ki fındık tabana çökmesin.
  2. En son tüm gereçler de eklenip çırpılır.
  3. Yağlanmış kalıba dökülüp evvelce ısıtılmış 175 dereceli fırında evvel alt ısıda sonra üst ısıda pişirilir.
  4. Pişen kek ıslak havlu üzerinde soğumaya bırakılır.
  5. Soğuyan kek servis yapacağımız tabağa aksi çevrilir.
  6. Kreması için vanilya hariç kuru gereçler tencereye alınır,sütü azar azar eklenerek bir yandan karıştırılır.
  7. Orta ateşte daima karıştırarak pişirilir.
  8. Altı kapatılıp vanilya eklenir.
  9. Soğuyan kekin ortasına dökülür oda sıcaklığında soğumaya bırakılır,buzdolabında dinlendirilip servis edilir.
Sonbahar Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt