teknolojiuzmani
FD Üye
Sonbahar Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
- 1 rendelenmiş havuç
- 6 ceviz (içlerini ezmedim kıydım bıçakla)
- 3 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı silme karbonat
- 1.5 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- Aldığı kadar un
- Pudra şekeri
Sonbahar Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kapta yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Sıvı malzemeler eklenip karıştırılır.
- Nişasta, kabartma tozu, vanilya, karbonat ve tarçın eklenir.
- Un kontrollü olarak eklenerek karıştırılır.
- Kek kıvamına gelince havuç, ceviz ve kuru üzüm eklenip karıştırılır.
- Margarinle güzelce yağlanan kek kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirilir. Kürdanla kontrol edebilirsiniz.
İnstagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.
Sonbahar Keki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı