Sonbahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram haşlanmış nohut
- 1/2 (yarım) kabak
- Karışık marul (Kırmızı/yeşil) roka vs
- 1/2 (yarım) soğan
- 1 kase balkabağı çekirdeği
- 1 avokado
- Cruton (Kurtulmuş ekmek parçaları)
- Zeytinyağı
- Limon yada nar ekşisi
Sonbahar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Haşlanmış nohutları bir kaşık zeytinyağda pulbiber, köri ile 1 dakika kadar kavurup soğumaya bırakıyoruz.
- Kabakları dilimleyerek tost makinasında zeytinyağ yardımıyla soteliyoruz onuda soğumaya bırakıyoruz.
- Soğanı ince dilimliyoruz, avokadoyuda soyup dilimliyor ve üzerine limon zeytinyağ ve susam ekliyoruz.
- Servis tabağımıza karışık marullarımızı alarak üzerine dilimlediğimiz soğanı, avokadoları, nohutu ve kabağı ekliyoruz.
- Biraz nar ekşisi ve zeytinyağı gezdiriyoruz. Son olarak çekirdeklerimiz ve crutonu ilave ederek servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun.