elektronikci
FD Üye
Sonbahar Sebzeli Tavuklu Şifa Çorbası (Tam Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane tavuk göğsü ya da 2 tane tavuk budu
- 1 tane soğan
- 1 tane rendelenmiş havuç
- Yarım kapya biber
- 1 tane yeşil biber
- 1çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çeyrek brokoli
- 1 tutam maydanoz
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı ılık su
- Tuz
- Karabiber
Sonbahar Sebzeli Tavuklu Şifa Çorbası (Tam Kıvam) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk düdüklüde ya da normal tencerede ön haşlama olarak haşlanır.
- Soğanlar ve biberler küçük küçük doğranır. Havuç kalın taraf ile rendelenir. Brokoli minik ağaçlar olacak biçimde doğranarak haşlanır.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağ alınarak içine soğanlar, havuçlar alınarak sotelenir. Biraz yumuşayınca biberler alınarak kavrulur.
- Tencereye un atılarak sebzeler kavrulur. Üzerine 1 bardak su eklenir. Daha sonra tavuğun suyundan ekleyerek kaynamaya bırakılır. Bu aşamada içine şehriyeyi ve brokoliyi de de eklemelisiniz.
- Üzerine tavuk suyunu, baharatlarını ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca su gerekirse sıcak ekleyin. Kıvamı iyiyse kıyılmış maydanoz koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.