Sonbaharda Dinç Kalmanın Yolları Havaların soğumaya başlamasıyla hastalıklarda başgösteriyorSonbaharda dinç kalmak için neler yemeli nelere uyarı etmeliyizsonbahardasagliklikalmaninyollari5c4fa96527ac7gifalt :tik: :tik: :tik: 1548350357 1548350357 sonbahardasagliklikalmaninyollari5c4fa9652bbd7sonbahardasagliklikalmaninyollari5c4fa9652bbd7 sonbahardasagliklikalmaninyollari5c4fa9652bbd7 Sonbaharda havaların aniden soğuduğunu ve cisim direncinin düştüğünü gösteren diyetisyen Tuğçe Aytulu Ersin, hastalıklardan korunmak için ahenkli beslenmenin şart olduğunu söylüyor Ersin, şöyle konuşuyor: Sonbaharla birlikte cisim direnci azalır, bağışıklık sistemi düşer Bilhassa çocuklar, gebeler, emziren anneler ve yaşlılar için gıda büyük yük taşır PROTEİN DURUM Hastalıklardan korunmak için tatmin edici ve dengeli beslenmek gerekir Turunçgiller, havuç, brokoli, kabak, brüksel lahanası, yeşil biber, karnabahar, mandalina, maydanoz, roka, tere gibi sebzeler, vitaminler açısından varlıklı dir Burada manâlı olan, meyvelerin sıkıldıktan derhal sonradan içilmesidir Nehir ve kahve yerine bitki çayları veya C vitamini yönünden zengin olan kuşburnu çayı tercih edilebilir C vitamini kaybını önlemek için salatalar da meyve suları gibi hazırlandıktan kısa bir vakit daha sonra tüketilmelidir Diyetteki yağ türü ve miktarı da enfeksiyon hastalıklarının seyrinde önem taşır Nebati akıcı yağlar ve deniz ürünleri bağışıklık sistemini güçlendirir Dengeli beslenmenin bir öteki şartı da tatmin edici protein alımıdır Doku yapımı ve onarımındaki kuvvetli etkileri nedeniyle proteinler, günlük beslenmeden yetkisiz edilmemelidir Süt, tavuk ve balık gibi gıdalar iyi protein kaynağıdır seçme parça