Sonuçlar Erdoğan'ı hoşnutluk etmedi Tercih sonuçlarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, Sonuçlar beni hoşnutluk etmedidedi Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ''demokrasi tarihinin önemli bir dönüm noktası olan 29 Mart yerel idare seçimlerinin sonuca ulaşmak üzere olduğuna işaret ederek, ''ortaya çıkacak sonucun, millete, ülkeye ve bütün lokal yönetimlere bahtı açık olmasını'' diledi ''Fiilen bugün sevinçliyiz Ahali iradesi bir defa daha ülkemizin demokratik olgunluğuna yakışan bir şekilde tecelli etti'' diyen Erdoğan, ''ancak buna gölge düşürme gayreti içinde olanlar bulunduğunu'' söyledi Erdoğan, şöyle devam etti: ''Çok ilginçtir, şöyle yarım, bir saattir bir takım televizyon kanallarını izliyorum Bakıyorum, çıkıp televizyon kanallarında konuşan adaylar veya parti temsilcileri, değil bilmem elektrikler kesildi, yok bilmem data girilemiyor, değil bilmem şöyle oldu vs Bitmiş da bunların muhatabı bellidir Ve Yüksek Tercih Kurulu bununla ilgili çalışmalarını yapmıştır hemen şimdi de incelemeler dinç şekilde her tarafta başlamıştır Buna şimdiden şaibe düşürmeyi, böyle bir gayretin içine girmeyi gerçekten, ahlak açıdan içten bulmuyorum Gerçekte demokrasimiz gücüne kuvvet katmıştır'' 'SEÇİMİN SONUCUNDAN DA MESAJI ALACAĞIZ' Erdoğan, bugün, milletin serbest iradesiyle bir defa daha sandık başına gidildiğini ve hür iradenin tecelli ettiğini belirterek, Türkiye'yi ileriye götürecek demokratik bir seçimin yapıldığını açıklama etti Erdoğan, şunları kaydetti: ''Şu husus, bilhassa altını çizmek istediğim bir husus; seçimin rakamsal sonucu her ne olursa olsun, kazanan milletimizin asil iradesi, demokrasi olmuştur, Türk siyaseti olmuştur 6,5 sene her tarafında her fırsatta açıklama ettiğim bir hususu bir defa daha nüksetmek istiyorum; AK Parti kurulduğu andan itibaren, milli iradeye, milletin tercihlerine saygılı olmuş, halkımızın gösterdiği istikamette yol almıştır Biz, her seçimi, halkımızın iradesini ilk elden yansıtan bir mesaj olarak gördük Bu mesajı içten okumaya, anlamaya, bu mesaja kadar siyasetimizi şekillendirmeye çalıştık Bu yüzden her seçimi siyasetimize istikamet veren, şekil veren, siyasetimizin başlıca eksenini belirleyen halkımızın bir mesajı, bir insanlar iradesi olarak algıladık Milletimizin verdiği mesajı doğru okumaya, anlamaya, bu mesajdan dersler çıkarmaya özen gösterdik Şimdi, bu akşam sayımlar bittikten sonra neticelenecek olan seçimin sonucundan da natürel ki mesajı alacak, ona tarafından, bundan sonraki süreçte dersimizi daha ayrı şekilde çalışmaya devam edeceğiz Başarıdan da başarısızlıktan da ders çıkarmayı, siyasetin kalite kazanması için önemli buluyoruz 29 Mart lokal seçim sonucunu da bu anlayışla değerlendiriyoruz Milletimizin verdiği mesajı bütün boyutlarıyla ele alıyoruz, ele alacağız Bu çerçevede, önümüzdeki günlerde bu yönde daha ayrıntılı değerlendirmeler yapmamız, iller, ilçeler ve beldeler düzeyinde milletimizin ortaya koyduğu iradeyi anlamaya çalışmamız önem taşıyor'' 'AK PARTİ KENDİSİYLE YARIŞTI' Erdoğan, AKP olarak merkezi yönetimde de lokal yönetimde de hiç bir zaman kendilerine oy verenlerle vermeyenler aralarında ayrım yapmadıklarını ve yapmayacaklarını ifade etti Erdoğan, bugünkü seçimlerde il genel meclisi ve belediye başkanlığı oylarında AK Parti'nin yine açık ara önde olduğunun ortaya çıktığını belirterek, ikinci ve üçüncü sırada gelen muhalefet partilerinin toplam oyunun AKP'nin peşinde kaldığına ya da aynı oranda olduğuna dikkati çekti AKP'nin keza oy yüzdesinde hem belediye başkanlığı sayısında CHP ve MHP'nin toplamını geçtiğini açıklayan Erdoğan, şunları söyledi: ''Bir diğer ifadeyle AK Parti, önceki yerel seçimde aldığı sonucu geçmek için bir mücadele ortaya koymuştur Tabiri caizse kendi kendisiyle yarışmıştır Çıkan sonucun, açık bir şekilde AK Parti'nin milletimizden bir defa daha güvenoyu aldığının bir göstergesi olduğu söylenebilir Şu Anda bitmiş koşuya devam edeceğiz Bir kere daha durmak yok, hizmete devam Halkımızın hizmetinde olacağız Atatürk'ün de dediği gibi, millete efendilik yoktur, millete hizmet vermek vardır Biz bu milletin hizmetkarıyız'' 'KİMSE SANDIKTAN ÇIKAN İRADEYİ KÜÇÜMSEMESİN' Kimsenin sandıktan çıkan iradeyi küçümseme hakkını kendinde görmemesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, milletin ortaya koyduğu iradenin saygın, muteber, belirleyici ve siyasetin yol haritası olduğunu söyledi Erdoğan, ''Umarım siyaset kurumu bir bütün olarak milletin verdiği bu mesajı dürüst yorumlayacaktır'' dedi Erdoğan, ''Aziz milletimin güvenine, vefasına sonsuz teşekkür ediyorum Emanetiniz, emanetimizdir Bahtı Açık olsun'' dedi Erdoğan, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerinin arkasında soruları yanıtladı Seçimde ortaya meydana çıkan tablonun kendisini ''memnun etme'' edip etmediği sorusuna Erdoğan, şu karşılığı verdi: ''Şu anda natürel görünen o fakat bizim 22 Temmuz'da il genel meclisinde aldığımız oyu alamayacağımız, alamadığımız gözüküyor Fakat 42 puanla ile ilgili olarak, lokal seçime kadar onun şöyle 12 puan belki aşağısında bir netice ortaya çıkacak oysa ben bunu da özellikle şu süreç içinde arkadaşlarımızla değerlendirmemizi uzun uzadıya yapacağız Nerede bir eksiklik var, nerede bir yanlışımız var, niçin biz bu noktaya düştük, daha pozitif oy alamadık bunun değerlendirmesini yapacağız, ona tarafından de eksikliklerimizi gidererek bundan sonraki sürece o şekilde girecek, yolumuza da o şekilde devam edeceğiz'' 'TATMİN ETMİŞ DEĞİL' ''Sizin ne dek gösterişli bir siyasetçi olduğunuzu biliyoruz Bu rakamlar size yetti mi?'' şeklindeki soruyu ise Erdoğan, şöyle yanıtladı: ''Bana göre, siyasetçinin iddiasız olanının, olmaması gerekir Eğer gösterişsiz bir siyasetçi varsa siyaseti zaten yapmasın Natürel iddialı olacağız Bu oranlar sizi memnun etme etti mi derseniz, tabii ama şu andaki görüntüye bakarsak, tatmin etmiş yok Çünkü, daha ileri olmasını isteriz Onun için söylüyorum zaten Nerede eksiğimiz var, bunu ona göre gidereceğiz Tüm siyasi partilerin hedefi, tek partidir, o da AK Parti'dir Bu mücadeleyi biz sadece parlamento içi, parlamento dışı muhalefete karşı vermedik, başkaca da bir çok medya gruplarına karşısında da bu mücadeleyi verdik
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.