Sosisli Dev Açma Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı salça
- Sosis
- Kaşar peyniri
- Yumuşamış tereyağı
- Yumurta sarısı
- Sıvı yağ
Sosisli Dev Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, su, sıvı yağ, maya, tuz, şeker karıştırılır un yavaş yavaş ek edilir. Hamur güzelce yoğrulur ve 1 saat dinlendirilir.
- Kabaran hamur 14 bezeye ayrılır. İç gereci için sosisler doğranır küçük bir tencereye alınır. Üstüne 2 kaşık salça biraz sıvı yağ, kekik eklenip kavrulur.
- İsteyen çiğ olarak da koyabilir. Ben kavuruyorum. Kaşar peynirde rendeleyip bir kenarda hazırlayalım.
- Yağladığımız tezgahta bezemizi elimizle büyütelim. Yumuşamış tereyağından bir çay kaşığı kadar içine sürelim.
- Bezemizi iki kenarından katlayalım. Kenarın birini de katlayıp üstüne sosisli karışımımızı ve kaşar peynirimizi ekleyelim.
- Artık açmamızı sarabiliriz. Üstüne sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştırıp sürelim, susam serpelim. Evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.