Sosisli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta akı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 5,5-6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- Sosis
- Salça
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam
Sosisli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir yoğurma kabına yumurta aklarını, süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alıp karıştıralım.
- Unun üzerine tuzu ekleyelim, unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğuralım. Hamurumuzun üzerini örterek 2 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuzdan istediğimiz büyüklüğe nazaran kesimler koparıp, modüllerden birini alarak elimizle yavaşça genişletelim. İçerisine 1 çay kaşığı salçayı sürelim ve kesilmiş sosisleri yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine poğaçalarımızı dizelim. Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim. İsteğe nazaran üzerine çörek otu yahut susam serpin.
- 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar altı, üstü pişecek bir halde pişirelim. Afiyet olsun.