Genelde etlerin kalan etleri ve yağlarından yapılan sosisler her türlü işlenmiş et gibi koruyucular içerirSodyum nitrat ve sodyum eritorbat gibi eklenen koruyucu maddelerin sağlıksız olduğu yapılan araştırmalarla ortaya çıkarılmıştır Özellikle her gün tüketildiğinde sosisin bağırsak kanseri riskini %20 arttırdığı ortaya çıkarılmıştır id Gad300250Dünya Kanser Araştırmaları Fonu'nun yaptığı bir öteki araştırmada ise salam, pastırma gibi diğer şarküteri ürünlerine nazaran sosislerdeki kanser riskinin daha artı olduğu kaydedilmiştirABDli araştırmacılar sosislerin çocuklarda daha da güvenli olmayan olduğunu vurgulamaktadır Yiyeceklere emrindeki boğulma vakalarının %17'sinin sosis tüketimine yan olduğu görülmüştür