Soslu Bulgur Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 adet yumurta
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 6 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 er tatlı kaşığı pul biber, ve karabiber
- 1 silme çay kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Maydanoz
Soslu Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
- Bulgur köftesi için uygun bir kaba bulgurları alalım ve üzerine sıcak suyunu dökelim ve üzerini streçleyerek kapatalım.
- Bulgurların suyu çekip şişmesi için 20 dakika bekleyelim.
- Daha sonra yumurta, rendelenmiş sarımsak, un, biber salçasını, domates salçasını tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım. Eğer çok katı olursa biraz su eği yapabilirsiniz.
- Elinize çok hafif ıslatıp köfte harcından küçük parçalar kopartıp minik toplar yuvarlayın.
- Köfteleri koyduğunuz tabağı yahut tepsiyi hafif unlayın ki birbirine yapışmasın.
- Daha sonra kaynayan tuzlu su içerisinde 15-20 dk haşlayalım.
- Haşlanan köfteler süzgece alalım ve suyu uygunca süzelim.
- Başka bir tava içerisine sıvı yağı alalım.
- Domates rendesini ekleyelim ve 1-2 dak pişirelim.
- Salçada eklenip kavuralım.
- En son köfteleri ekleyelim ve karıştırarak soteleyelim sonra ocaktan alalım.
- Üzerine maydanoz ekleyelim. Dilerseniz yanına sarmısaklı yoğurtta yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.