Soslu Demleme Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates-biber salçası
- 2 su bardağı rende domates
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Zeytinyağı
- Nane
- İsteğe nazaran tavuk yada kıyma
- 6 su bardağı (200 ml) sıcak su
Soslu Demleme Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biber , soğan ve domatesler zeytinyağı ile kavrulur.
- Salça eklenip kavrulur .
- İsteğe nazaran tavuk yada kıyma koyacaksanız bunlarıda ekleyebilirsiniz.
- Salça eklenip kavrulur ve 2 bardak domates rendesi eklenip oda pişirilir.
- Nane ve 1 paket makarna eklenir karıştırılır ve kaynattığımız 6 su bardağı su eklenip suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatılır.
- Servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi eklenir.