Resimli Soslu Dil Balığı Tarifi ,
Soslu Dil Balığı,
Soslu Dil Balığı nasıl yapılır
MALZEMELER
4 dilbalığı filetosu
Tuz
Karabiber
3 corba kaşığı limon suyu
2 kereviz,
1 domates
1 buyuk demet dereotu
1 corba kaşığı margarin
3 corba kaşığı zeytinyağı
Sos İcin :
150 ml et suyu
50 ml uzum sirkesi
2 tatlı kaşığı nane
75 gr yoğurt
imagessosludilbaligitarifiresimli5ad4496abd544
HAZIRLANIŞI
Balıkları yıkayıp temizledikten sonra suyunu iyice suzun
Uzerini tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın
Kerevizi yıkayıp kabuklarını soyun ve uzun kalın şeritler halinde doğrayın
Domatesleri kaynar sudan gecirin, soğuk suyla durulayıp kabuklarını soyun
Cekirdeklerini temizleyip etli kısmını doğrayın
Dereotunu yıkayın Bir tutamını kenara ayırıp geri kalan kısmını doğrayın
Sos icin
Et suyunu sirke ve nane ile bir tencerede karıştırıp 10 dakika kapağını kapatmadan pişirin
Bu arada kerevizi margarinde kızartın
İcine bir miktar su ilave edip kerevizi 10 dakika daha pişirin İcine doğranmış domatesleri ilave edin
Tuz, karabiber ve dereotunun yarısını ilave edip tatlandırın Pişen kerevizi sıcak olarak muhafaza edin
Bir tavada yağı kızdırın Balık filetolarını 56 dakika kızartın
Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın İcine yoğurt ve dereotunun geri kalan kısmını ilave edin ve karıştırın
Balığı sebze ve sosla birlikte servis edin
Afiyet Olsun…
Soslu Dil Balığı,
Soslu Dil Balığı nasıl yapılır
MALZEMELER
4 dilbalığı filetosu
Tuz
Karabiber
3 corba kaşığı limon suyu
2 kereviz,
1 domates
1 buyuk demet dereotu
1 corba kaşığı margarin
3 corba kaşığı zeytinyağı
Sos İcin :
150 ml et suyu
50 ml uzum sirkesi
2 tatlı kaşığı nane
75 gr yoğurt
imagessosludilbaligitarifiresimli5ad4496abd544
HAZIRLANIŞI
Balıkları yıkayıp temizledikten sonra suyunu iyice suzun
Uzerini tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın
Kerevizi yıkayıp kabuklarını soyun ve uzun kalın şeritler halinde doğrayın
Domatesleri kaynar sudan gecirin, soğuk suyla durulayıp kabuklarını soyun
Cekirdeklerini temizleyip etli kısmını doğrayın
Dereotunu yıkayın Bir tutamını kenara ayırıp geri kalan kısmını doğrayın
Sos icin
Et suyunu sirke ve nane ile bir tencerede karıştırıp 10 dakika kapağını kapatmadan pişirin
Bu arada kerevizi margarinde kızartın
İcine bir miktar su ilave edip kerevizi 10 dakika daha pişirin İcine doğranmış domatesleri ilave edin
Tuz, karabiber ve dereotunun yarısını ilave edip tatlandırın Pişen kerevizi sıcak olarak muhafaza edin
Bir tavada yağı kızdırın Balık filetolarını 56 dakika kızartın
Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın İcine yoğurt ve dereotunun geri kalan kısmını ilave edin ve karıştırın
Balığı sebze ve sosla birlikte servis edin
Afiyet Olsun…