
Soslu Ekmalı Kek (Islak Kek Tadında Sosunun Tadıyla Enfes) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı ceviz içi
- 2 su bardağı un
- 3-4 adet elma (Ekşi veya normal )
Soslu Ekmalı Kek (Islak Kek Tadında Sosunun Tadıyla Enfes) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları, şeker ile köpük olana denk çırpalım.
- Yağı, sütü, vanilyayı ekleyelim çırpalım karışımdan bir su bardağı ayıralım.
- Kalan harcımıza unu kabartma tozunu ilave edelim. Cevizi ister hamurun içerisine ister tepsiye ilave edince üzerine serpelim.
- Hazırladığımız hamuru yağlı kağıt serdiğimiz borcama dökelim üzerine ceviz işini ilave edelim daha sonra ince ince dilimlediğimiz elmaları dizelim.
- Sırayla en son olarak çok az miktar tarçın serpelim (İsteğe bağlı) tarçını elmaya çok yakıştırdığım için bol kullandım kekimizi 180 derecelik fırında alt üst pisine denk kekimizi pişirelim.
- Pişen kekimizi alalım ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz ayırdığımız sosumuzu üzerine gezdirelim her yerine yayılmasını sağlayalım biraz dinlendirelim dilimleyerek servis edelim.
Soslu Ekmalı Kek (Islak Kek Tadında Sosunun Tadıyla Enfes) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı