Soslu Elmalı Kek (Anında Biten Kek) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yumurta (Çok küçük ise 4)
- 1 adet vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 4 adet elma
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Tarçın
Soslu Elmalı Kek (Anında Biten Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 1 su bardağı şeker, yoğurt ve sıvı yağı mikserle güzelce çırpılır. Bu sostan 1 bardak ayırılır (Ayırdığımız sosu pişmiş kekin üzerine dökeceğiz)
- Kalan sosa 3 yumurta ve vanilya şekerini ekleyip tekrar bir kaç dakika çırpılır.
- Unu ve kabartma tozunu elenir ve tekrar düşük ayarda çırpılır.
- Kek kalıbını yağlayın, hindistan cevizini tepsiye serpiştirelim. Kek harcını döküp üstüne ince doğranmış elmaları dizin ve üstüne hindistan cevizi serpin.
- Elmalı keki üstü kızarana kadar yaklaşık 35/40 dakika 180 derecede pişirin.
- Pişen kekin birinci sıcağı çıkınca üstüne 1 bardak ayırdığımız sostan dökelim ve üstüne tarçın ekleyelim. 30 dakika dinlendikten sonra servise hazır????????.